fbpx

maomai TIP: Nebál

  • Soňa R. Hanušová

Ples jako Brno? Kdepak, tohle je Nebál, artová párty od skupiny Lidi z Baru. Brněnská gastrosmečka má pod palcem oblíbené podniky jako Bar, který neexistuje, Super Panda Circus nebo 4pokoje. Na svém kontě toho má ale daleko víc, zmiňme například ještě koktejlovou Tekutou kuchařku, NFT Cryptomošt či brainhack drink Osmička. A nyní i Nebál, kulturní akci vymykající se všem žánrovým škatulkám. U toho chcete 16. září 2022 být.

Co od Nebálu čekat? Trochu ples, trochu párty, trochu cirkus a trochu art. Zkrátka událost, jakou Brno ještě nezažilo, slibují organizátoři. Na začátku příprav stála myšlenka, co by se stalo, kdyby Ludvík XIV. pořádal večírek v roce 2022? Nebo co kdyby se Alenka dostala do říše divů navržené Lidmi z Baru? Výsledkem by byl uzavřený absurdní svět, v němž je možné úplně cokoli. A přesně takový má být i Nebál.

Na jeden jediný večer, který připadá na pátek 16. září, vznikne v areálu Nové Zbrojovky úplně jiný svět v podobě unikátního koncentrovaného zážitku. Program Nebálu se uskuteční v několika sálech současně, hosté se mohou těšit na akrobatické vystoupení, netradiční fashion show a plno uměleckých i gastronomických zážitků. Hlavními hudebními hvězdami večera budou elektropopoví MYDY, deep-popová Giudi nebo maďarský multiinstrumentalista Ficture.

Přes výše uvedené náznaky tvůrci přesnou podobu programu zatím pečlivě tají. Jejich cílem je však taková dramaturgie večera, díky níž hosté zažijí něco nečekaného. Návštěvníci by se měli cítit maximálně svobodně, čemuž odpovídá i dress code. Na Nebál si tak mohou vzít to, na co doposud neměli odvahu.

Foto: Tomáš Gál