fbpx

Jak vnést Very Peri do svého života

Very Peri
  • Soňa R. Hanušová

Barvou roku 2022 je Very Peri. Společnost Pantone, která barvu každoročně vyhlašuje, poprvé sáhla mimo existující vzorník a vytvořila zcela nový odstín. Very Peri je popisována jako fialová s modrými odlesky, lze také najít přirovnání k barvě šeříku a levandule. To všechno jsou známá fakta, která prolétla médii po celém světě. Jak ale vnést Very Peri do svého života, aniž bychom museli kompletně obměňovat šatník? Jednoduše – stačí se zaměřit na detaily.

Váza Hobnail Violet

Česká sklářská značka Klimchi tvoří plno krásných věcí. Od sklenic a džbánů přes mísy až po vázy. A jednu z nich, ostnatou z kolekce Hobnail, jsme si na první pohled zamilovali. Váza je k dostání ve dvou velikostech a v množství různých barev, ale nám se tentokrát jedná o tmavě fialovou Violet či o něco světlejší Underlay Violet. Podle Klimchi je fialové sklo vzácným typem, se kterým nyní experimentují. Tak jsme sami zvědaví, čeho se od této progresivní značky v budoucnu dočkáme.

Seženete na e-shopu Klimchi.

Hobnail Violet, zdroj fotografie: Klimchi

Náhrdelník Kolibřík

Ačkoli šperkařka Katia Kolinger pochází z Česka, inspiraci pro svou tvorbu hledá v exotických krajinách. Její šperky propojují nečekané materiály, konkrétně stříbro, perly a recyklovaný plast. Ten využila například ve své kolekci Kolibřík, která kromě náhrdelníku obsahuje také brože či náušnice. Náhrdelník tvoří stříbrný přívěšek na stříbrném řetízku. Peříčka kolibříka jsou z ručně barveného recyklovaného plastu, a tak je každý kolibřík vždy originální.

Seženete na e-shopu Kati Kolinger.

Kolibřík, zdroj fotografie: Katia Kolinger

Svítidlo Soap

Při tvorbě těchto svítidel se Bomma inspirovala mýdlovými bublinami a jejich měňavými barvami a proměnlivostí tvarů. Rozsvícením se lampa ve tvaru kapky promění v zářivý středobod interiéru, který zaujme duhovými odlesky. Celá kolekce je vytvořená technikou ručního foukání bez použití formy, každé svítidlo se tedy lehce liší. Kolekce umožňuje kombinovat různé velikosti i barvy, my si však posvítili na temně fialový solitér.

Seženete na e-shopu Bomma.

Soap, zdroj fotografie: Bomma

Svíčka Spiced Blackberry

Kromě aktuální barvy roku vnese svíčka Woodwick do vašeho obydlí také omamné aroma ostružin a skořice. Sladce kořeněná vůně nabízí i další tóny jako pomerančová kůra, hřebíček, karamel nebo vanilkový cukr. Výrobce uvádí, že svíčka je „ozvláštněna aromatem koláče z listového těsta, pokapaného vanilkovou polevou“. Člověk na jeden hned dostane chuť.

Seženete na e-shopu Woodwick.

Woodwick Spiced Blackberry, zdroj fotografie: Woodwick

Kožešinová čelenka MonaRosa

Svou módní značku založila Monika Roženková v roce 2007. V současnosti se zaměřuje především na spodní prádlo z přírodních a bio materiálů, ale v její nabídce najdete i zimní doplňky z umělé kožešiny. Například tuto čelenku v kouřově šeříkové barvě. Čelenka je navíc podšitá bavlněným úpletem, takže udělá nejen parádu, ale také skutečně zahřeje.

Seženete na e-shopu MonaRosa.

Kožešinová čelenka, zdroj fotografie: MonaRosa

Ručník Caya

I taková obyčejná věc jako ručník se může stát trendy doplňkem, když má tu správnou barvu. A to ručník japonské značky Ban Inoue rozhodně má. Sytě fialový ručník na obličej může během několika prvních použití působit drsně, ale postupně látka změkne. Každý den tak můžete zažít Very Peri na vlastní kůži. Doslova.

Seženete na e-shopu Nila Store.

Caya, zdroj fotografie: Ban Inoue

Hrnek Crema Shine

Když už jsme u těch každodenních rituálů, málokdo si dovede představit ráno bez šálku kávy nebo čaje. Kolekce keramických hrnků Crema Shine uspokojí všechny milovníky horkých nápojů, neboť si lze vybrat ze čtyř velikostí. Od šálku na espresso o objemu 80 ml až po obří 860ml hrnek pro ty, kdo nezanedbávají pitný režim. V nabídce je šest barevných kombinací, my hlasujeme pro lila.

Seženete na e-shopu Tescoma.

Crema Shine, zdroj fotografie: Tescoma

Lak na nehty Magnetic Purple

Po vyhlášení barvy roku kosmetická značka Mavala nelenila a prošla svou rozsáhlou paletu laků na nehty, aby našla ten pro rok 2022. A skutečně – lak Magnetic Puprle z kolekce Lash and Dash k Very Peri sedí dokonale. Přitom značka tuto kolekci vydala už v roce 2019! Barva Magnetic Purple je inspirována letním večerem, kdy už se téměř setmělo, ale obloha ještě nezískala svou inkoustovou barvu. Zkrátka ten nejlepší čas na drink po práci.

Seženete na e-shopu Amazon.

Magnetic Purple, zdroj fotografie: Mavala

Dámské hodinky Candino

Hodinky patří mezi jedny z nejelegantnějších módních doplňků, a tak není žádný div, že jsou k sehnání v podstatě ve všech myslitelných barvách, tvarech a provedení. Dámské analogové hodinky Candino mají stříbrný ocelový pásek, díky čemuž vynikne sytě fialový ciferník.

Seženete na e-shopu Koscom.

Candino, zdroj fotografie: Koscom

Sluneční brýle Smith Caper

Do léta sice ještě daleko, ale ostré slunce nás může překvapit i v jasný zimní den. Tak se jím nenechte zaskočit a pořiďte si do výbavy sluneční brýle. Jak jinak než fialové, v barvě roku 2022.

Seženete na e-shopu Eyerim.

Smith Caper, zdroj fotografie: Smith optics