fbpx

Do plavek!

plove
  • Pavla Kalousová

K létu patří třpytící se vodní hladina, koktejl v ruce a stylové plavky. Na výběr přitom máte z široké škály střihů, barev a potisků. Fantazie návrhářů v tomto ohledu nezná hranic. Představujeme plážovou módu lokálních značek pro rok 2022.

Plove

Mladý módní brand Plove se pod taktovkou návrhářky Pavlíny Miklasové zabývá šitím volnočasového oblečení a letos nabízí kompletní výbavu pro relaxaci u vody. Naleznete zde nadčasové střihy, kvalitní materiály a inspirativní potisk. Osobně vítám, že součástí kolekce jsou také osušky, župany, gumičky do vlasů a pantofle ve velmi originálním designu. Vše lze tedy sladit do jednoho celku.

Plove, foto: Adéla Zlámalová

OPIIUM

Netušenou krásu naleznete v barevně střídmé kolekci značky OPIIUM, kterou dovádí k dokonalosti zajímavé fazóny. Plavky mají skryté švy a jsou ušité z dvojitě vrstvené látky. Materiál tedy dokonale drží svůj tvar a nikde neprosvítá. Jednoduchá barevnost přitom nechává bezvadně vyniknout křivkám vaší postavy.

OPIIUM, foto: OPIIUM

Triola

Triola působila na českém trhu již za první republiky a svou produkci nikdy nepřerušila. Původně se zabývala pouze výrobou spodního prádla. Časem však svůj sortiment rozšířila o nabídku plavek. Každý rok uvádí na trh novinky, ale má také stálou kolekci, již nabízí po celý rok.

Triola – kolekce 2022, foto: Triola

Litex

Známá česká značka Litex, jež sídlí v Litomyšli, se za dlouhých 31 let své existence stala prověřenou klasikou. Sortiment má přitom opravdu rozsáhlý a dokáže vás kompletně obléknout. Střihy plavek jsou spíše konzervativní, a tudíž určené pro milovníky pohodlné, funkční klasické plážové módy.

Litex, foto: Litex

Při výběru dávejte pozor na volbu správné velikosti. Samotná silueta plavek vás dokáže povznést tak, že se i v horkém počasí budete cítit skvěle. Plavky se vyrábí ze syntetických materiálu jako polyester, který má skvělé vlastnosti, co se stálobarevnosti týče, či nylon, který je zase o něco příjemnější na dotyk. Oba materiály obvykle doplňuje pružný elastan. Letošní sezóna je jednoznačně inspirovaná 70., 80. a 90. lety 20. století. To znamená elegantní řasení, třpytivý vzhled, kostičkovaný, geometrický či květinový potisk. Z barev jsou v kurzu pastelové odstíny, nejvíce fialová, a také syté tóny smaragdově zelené, červené a orchidejově růžové. Letní období nás vybízí k volnosti, svobodě a volnomyšlenkářství. Pojďme si ho užít plnými doušky.

Úvodní foto: Plove / Adéla Zlámalová