fbpx

maomai TIP: LAVRS Market

  • Soňa R. Hanušová

Sobota 18. června se v Pragovce ponese v duchu slow fashion a výběrových second handů. Na jednom místě se tak poprvé sejdou značky 1981, SLOW, More than fashion, Mint, 3some, Tak Trochu Jiný Sekáč, Boho, Guilt a Moment. Ambasadorkou akce je návrhářka, stylistka a bojovnice za udržitelnou módu Kamila Vodochodská.

Ambicí LAVRS Marketu je podpořit udržitelnost, cirkulární ekonomiku a lokální značky. Ukázat, že i móda z druhé ruky může být stylová. Na LAVRS Marketu objevíte krásné oblečení, kvalitní materiály a mnohdy i luxusní kousky. Nabídku známých second handů navíc doplní originální české značky: Andrea Vystčilová se svými hedvábnými šátky, Project Rehab s limitovanou kolekcí vintage džínových bund, kožené výrobky od MUI MUI a šperky od Steel Me Prague a Silk & Stones.

Součástí LAVRS Marketu bude také několik přednášek a workshopů. Pokud si nebudete vědět rady, budou vám k dispozici stylistky, které vám s výběrem rády pomohou. Bez doprovodného programu se dnes neobejde žádná akce, takže ani zde nuda nehrozí. Nakupování vám zpestří zpěvačka Radka Pavlovčinová nebo DJ Roxtar se svým nadupaným setem. A pokud by vás lov staronových šatních kousků zmohl, můžete se osvěžit pivem LAVRS x Proud z plzeňského experimentálního pivovaru. Autorkou nepřehlédnutelných etiket je výtvarnice Bára Balgová, která stojí za celým vizuálem LAVRS Marketu a na akci proběhne vernisáž jejích děl.