fbpx

Hostem na letní svatbě

  • Pavla Kalousová

Paprsky slunce nás hladí po tváři, příroda kvete a vše vybízí k oslavě lásky, kterou letní svatby bezpochyby jsou. Mnohým z nás přistane taková pozvánka na stole. Co si na tuto příležitost obléct, abyste se cítily komfortně a zároveň dodržely formální stránku události? Vybírejte s citem, smyslně, ale přiměřeně dané slavnosti. Samozřejmě pokud je na pozvánce uvedený dress code, bude nutné tomu výběr oděvu přizpůsobit.

Barvy

V tomto ohledu máte opravdu široký výběr. Skvěle se k této příležitosti hodí prakticky všechny pastelové tóny. Další možností jsou elegantní plné barvy v odstínech drahých kamenů, jako je smaragdově zelená, safírově modrá či rubínově červená. Ty jsou velmi slušivé a dobře kombinovatelné s dalšími doplňky. Také lze zvolit decentní květinový potisk. Naopak temně černá na svatbu opravdu nepatří. Stejně tak je passé jakákoliv barva, kterou na sobě bude mít nevěsta. Jelikož klenotem svatebního dne je právě ona.

Materiál

V šatech byste se měly cítit komfortně po celý den. Látka tedy musí být přátelská k vaší pokožce. Z materiálu bych proto osobně volila ty s přírodním původem či jejich směsi. Jednou z možností je delikátně jemné a chladivé hedvábí. Další variantou může být bavlna nebo dobře vybraná viskóza. Skvělé vlastnosti má i len, ale bohužel je velmi mačkavý a na takto formální událost se tedy hodí méně.

Do čeho se odít

Elegantní šaty, letní kostýmek, overal. To vše si můžete na svatbu obléci. Mějte však na paměti, že hluboké výstřihy, vysoké rozparky a příliš krátké sukně nejsou s takto slavnostní událostí slučitelné. Střih by měl být vzdušný a padnout jako ulitý. Správně vybraná velikost oblečení je základním pilířem úspěchu, a to nejen při výběru šatů na svatbu. Při zkoušení oděvu si s sebou vezměte spodní prádlo a boty, které k němu budete mít na sobě.

Boty a doplňky

Noblesní boty dokážou podtrhnout každý outfit. Je možné vybírat z lodiček, balerín i otevřených sandálků. K uzavřené obuvi je lepší mít punčochy, do páskových střevíčků je ovšem vynechte. S decentním psaníčkem zajisté neuděláte chybu. Odstín kabelky a bot se může lišit, není nutné je mít stejnobarevné. Ovšem pokud jeden z těchto prvků máte ve výrazném potisku nebo barvě, je dobré ten druhý vybrat v jemnějším provedení. Vše k sobě slaďte tak, aby celek působil harmonicky a svěže.

Jaký oděv je tedy tím pravým? Elegantní, hravě kreativní, a přitom formální šat, ve kterém se budete cítit příjemně, je jednoznačnou sázkou na jistotu. Pak jen letmo pohlédněte do zrcadla, ujistěte se, že vám oblečení padne, a vyrazte vstříc svatebnímu veselí.

Kam pro šaty vyrazit?

Vyzkoušejte některý z mých osvědčených tipů. Osobně nedám dopustit na Vivien Mihalish, která tvoří módu pro městské princezny a každodenní víly. Šaty Simony Toškové se vyznačují krásou, jednoduchostí a ženskostí. Dokonale podtrhnou vaši postavu. Pokud dáváte raději přednosti minimalismu, budou vám nejvíce vyhovovat návrhy Moniky Mongol.

Zdroj fotografií: Unsplash