fbpx

Módní trendy pro jaro a léto 2023

  • Pavla Kalousová

Každý rok s sebou přináší novinky na módním poli. Nejinak je tomu i letos. Jaké trendy se aktuálně dostávají ke slovu? Rozhodně vede inspirace pozdním počátkem milénia. Velice dobře si vzpomínám na tehdy populární neonové barvy, průsvitné materiály i celodenimové outfity. A nejen ty se nám vrací na scénu.

Barva

Viva Magenta se podle společnosti Pantone Color Institute stala barvou roku 2023. Nejvíce mi připomíná karmínově růžovou, která je zářivá a odvážná. Další módní barvou v tomto roce bude bezesporu nadčasová černá s bílou a jejich vzájemná kombinace. Následovat je bude béžová a funky neonové odstíny. Nosit se budou také monochromatické komplety.

Materiály

Opět přichází móda denimu, do kterého se můžete zahalit od hlavy až k patě. Nejčastěji se objevuje ve světlemodré variantě, a to i na kabelkách nebo botách. Návratu se dočkala také černá kůže. A opomenout nelze ani krajku nebo průhledné látky – ať už částečně, nebo úplně. Z nich se šijí topy, šaty i sukně. V kurzu zůstává vše lesklé, poseté třpytivými flitry.

Fazóna, boty, doplňky

Vrací se kalhoty se širokými nohavicemi a nízko posazeným pasem. Korzety, které neodmyslitelně patří ke gothic stylu, také zažívají svůj comeback. Oblečení mohou zdobit rafinované průstřihy a řasení. Délka sukní a šatů se pohybuje od úplně mini přes midi až po ty sahající na zem. Mezi letošní trendy se též řadí třásně, které zdobí oblečení i kabelky. Boty mají vysokou platformu, široký podpatek, futuristický design, nebo jsou zcela ploché. Šperky jsou výrazné, vrstvené, zlaté a stříbrné s viditelným logem značky.

Zda se rozhodnete tyto novinky zařadit do své šatní skříně, je pouze na vás. Osobně doporučuji vybrat pár trendy kousků, které půjdou zkombinovat s nadčasovým oblečením, jež už máte doma. Protože, jak řekl Yves Saint Laurent, módní trendy jsou pomíjivé, kdežto styl je věčný.

Úvodní fotografie: Unsplash