fbpx

Viva Magenta. Nechte se svést vášnivou barvou roku 2023

  • Monika Maršálková

Barvou pro tento rok se stala Viva Magenta. Podle společnosti Pantone, která barvu roku již několik let vyhlašuje, jde o netradiční odstín pro netradiční dobu. Pokud vám její název nic neříká, představte si purpurovou s větším obsahem červené. Dejte alespoň letos šanci této vášnivé a poutavé barvě, která bude vládnout roku 2023. Oživí váš domov i outfit, hodí se také do vlasů jako doplněk a bude vám slušet na rtech či nehtech. Přinášíme pár tipů v barvách, jež mají k odstínu Viva Magenta velmi blízko.

Váza Garden Basic

Jedinečná váza z dílny Františka Jungvirta bude zdobit váš domov s květinou i bez ní. Zaujme svým charakteristickým tvarem i neokoukanou barvou. Mladý designer ve své práci nejčastěji využívá tradiční odkazy českého sklářství a každý kousek je ručně foukaný, broušený a leštěný. Na jeho e-shopu naleznete kromě váz nejrůznějších barev a tvarů také sklenice či mísy.

Seženete na e-shopu františek jungvirt.

Garden Basic, zdroj fotografie: františek jungvirt. / Anna Pleslová

Kabelka Moon saddle bag rosso

Vkusnou kabelkou ve tvaru půlměsíce od české značky Loro Oro určitě nešlápnete vedle. Její součástí je široký odnímatelný popruh, který zajistí několik možností stylingu. Kabelka je vyrobena z hladké italské kůže v matném provedení a vnitřek, kde naleznete ještě malou kapsičku, je semišový. Každý z výrobků firmy Loro Oro, za níž stojí duo Pavel a Alina, je precizně propracovaný a vyladěný do posledního detailu.

Seženete na e-shopu Loro Oro.

Moon saddle bag rosso, zdroj fotografie: Loro Oro

Leopardí ponožky V PĀRU

Ponožky v červené barvě s leopardím vzorem rozveselí každý váš outfit. Za značkou stojí dva kamarádi Petr a Lukáš, kteří byli nespokojení s nabídkou ponožek na trhu, a do toho se jim stále jedna z páru ztrácela. Problém vyřešili založením značky V PĀRU a vymyšlením anti-lichožroutího patentu neboli cvočku, který je přišitý na lemu ponožky. A jak praví moudré přísloví firmy V PĀRU: Co cvoček spojí, ani pračka nerozdělí.

Seženete na e-shopu V PĀRU.

Leopardí ponožky V PĀRU, zdroj fotografie: V PĀRU

Saténová gumička Muru

Doplňky od značky Muru, kterým dominují scrunchie gumičky, jsou šité s láskou v České republice. Pružné gumičky ukryté v saténových nebo hedvábných látkách jsou šetrné k vlasům a skvěle doladí každý účes. Muru nabízí širokou paletu barev v lesklém i matném provedení. Nás zaujala vínová schrunchie gumička ze saténu, která má k Viva Magenta velmi blízko.

Seženete na e-shopu Muru.

Gumička Muru, zdroj fotografie: Muru

Náušnice Flying Gem by Veronika

Náušnice Flying Gem neboli létající drahokam inspiroval drobný ptáček obývající americký kontinent, kolibřík. Krásný třpytivý šperk zaujme broušenými kameny z českého křišťálu Preciosa v barvě letošního roku. K náušnicím s puzetovým zapínáním lze ve stejné barvě zakoupit také náhrdelník či náramek.

Seženete na e-shopu Preciosa.

Flying Gem by Veronika, zdroj fotografie: Preciosa

Vonná svíčka Diptyque Tubéreuse

Kvalitní svíčky francouzské značky Diptyque mají již dlouholetou tradici. Z širokého repertoáru jsme vybrali vůni tuberózy, bíle květiny pěstované na pláních v jižní Indii. Tuberóza je specifická tím, že se její květy otevírají až večer a nejvýrazněji voní v noci, což má se svíčkami společné. Po zapálení vás bude přibližně 75 hodin obklopovat omamná, a přesto svěží zelená vůně s nádechem ovocných a mléčných nót.

Seženete na e-shopu Ingredients.

Diptyque Tubéreuse, zdroj fotografie: Diptyque

Hodinky Sirona Date

Ani hodinky nemusí být jen v běžných neutrálních barvách. Elegantní dámské hodiny německé značky Union Glashütte jsou toho důkazem. Vynikají nejen svou červenou barvou, ale také kvalitním zpracováním. Číselník se zdařilým gilošováním je doplněn diamanty a datumovkou. Mechanické strojky jsou zdobeny perláží s tzv. Glashütte pruhy, jež jsou pro značku specifické.

Seženete na e-shopu Chronoshop.

Union Glashütte Sirona Date, zdroj fotografie: Chronoshop

Rtěnka Pure Color Envy

Oslňte luxusní tekutou rtěnkou od značky Estée Lauder. Barva nasycená pigmenty, jež dodávají intenzivní dávku matné barvy, zajistí hloubku, rozměr a zvýraznění jedním tahem. A nejlepší je, že vydrží po celý den.

Seženete na e-shopu Sephora.

Pure Color Envy, zdroj fotografie: Estée Lauder

Dioptrické brýle Carolina Herrera

Elegantní a sofistikované brýle od slavné venezuelské návrhářky podtrhnou váš vzhled. Červeno-vínové obroučky ve tvaru cat eye jsou ideální volbou zejména pro ty, kdo mají srdcový, oválný nebo kosočtvercový tvar obličeje. Jsou vyrobené z kvalitního plastu, který nabízí vysokou odolnost a pohodlné nošení.

Seženete na e-shopu Lentiamo.

Brýle Carolina Herrera, zdroj fotografie: Lentiamo

Mikinové šaty Tommy Hilfiger

Z pohodlných mikinových šatů s kapucí světoznámé značky Tommy Hilfiger už jen tak nevylezete. Po kolena dlouhý kousek v tmavě růžové barvě se hodí k domácímu lenošení, ovšem neurazí ani ve společnosti.

Seženete na e-shopu ZOOT.

Šaty Tommy Hilfiger, zdroj fotografie: ZOOT