fbpx

Kolekce SISTERHOOD oslavuje ženské přátelství

  • Pavla Kalousová

Limitovaná kolekce SISTERHOOD, kterou představila značka Answear.LAB a bude dostupná pouze na módním e-shopu Answear.cz, šíří poselství o síle vzájemné podpory mezi ženami. Práva žen podporuje značka dlouhodobě a nová kolekce je oslavou ženského přátelství v protikladu k rivalitě vštěpované společností. Čím je zajímavá samotná kolekce? Tištěné koláže na trička a mikiny vytvořila polská umělkyně Ania Glik.

Ania Glik navrhla pro Answear.LAB sérii šesti digitálních koláží s nápisy, které vyjadřují sílu ženské solidarity (například Stand by your sister, Sisterhood gives you power nebo Help one anothr is part of sisterhood religion). Slogany nesoucí se v duchu empatie a vzájemné podpory doprovází symboly spojených rukou či vyobrazení ženské tváře. Barva triček je vždy bílá s šedočernou koláží a stříbrným či sytě růžovým nápisem. Skvělá volba, díky níž jsou trika nadčasová a půjdou jednoduše nakombinovat s dalšími kousky ve vašem šatníku.

Zbylou část kolekce tvoří šik koženkové křiváky, džínové bundy, saténové šaty, tylové sukně či dámské kalhotové i sukňové kostýmy. Barevná škála má základ v růžové barvě, a to jak romantické světlé, tak v jejím energickém odstínu. Ty doplňuje uklidňující džínová modř, elegantní černá a stříbrná, která symbolizuje futurismus. Použití prvků a materiálů jako krajky, třásně, džínovina a nášivky zase reflektuje současné módní trendy.

Kolekce tak osloví milovnice klasičtějších elegantních siluet i dámy, které ocení extravagantnější kousky. Módou lze vyjádřit mnohé, i vzájemné sympatie a podporu mezi ženami. Jak se to návrhářům z Answear.LAB ve spolupráci s Aniou Glik povedlo, posuďte sami.