fbpx

maomai TIP: Corpo Gourmet Anthropophagy

  • Soňa R. Hanušová

Corpo Gourmet Anthropophagy je unikátní mezinárodní projekt, který propojuje kulinářský zážitek s uměním. Na večeru, který naplní chuťové i smyslové pohárky až po okraj, se podílí mistři svých oborů – od šéfkuchařů přes herce a tanečníky až po choreografy a režiséry. Autor Omar Carrum se svým konceptem nyní přichází do Česka, aby s choreografkou Lenkou Vagnerovou, tanečníky z jejího souboru a Markem Fitchnerem, šéfkuchařem restaurace Červený Jelen, připravil kulturní hostinu. Ta se uskuteční pouze v jediném termínu, 30. dubna 2023.

Pražské uvedení Corpo Gourmet Anthropophagy je výsledkem kulturní, tvůrčí a umělecké výměny českého souboru Lenka Vagnerová & Company a mexické company Alquimia Escénica. Interaktivní inscenace ve formě fyzického divadla a gastronomie se odehraje v prostorách restaurace Červený Jelen. Tvůrci připravují celkem deset scén, ke každé náleží jedna specialita. Divák si z těchto deseti vybere čtyři, a tím pádem i čtyři pokrmy k ochutnání. Zatímco si bude užívat jednotlivé chody, prostředí kolem něj ožije hudebně i výtvarně.

S Omarem Carrumem již na projektu Corpo Gourmet spolupracovalo jedenáct světových choreografů, vice než devadesát umělců a šest renomovaných kuchařů. Každá inscenace má originální režii, choreografii i témata, snoubená vždy s daným prostředím a místem, ve kterém se uvádí.