fbpx

Za hvězdu i u vody

  • Pavla Kalousová

Dlouhé dny, hřejivé sluneční paprsky a lenošení u vody. Letní sezóna se nezadržitelně blíží. A to znamená jediné – ke slovu se opět dostávají plavky. Jaké jsou letošní trendy a kde pořídit ty nejlepší kousky? Zaměřili jsme se na letošní kolekce plážové módy, které vypadají skvostně. Léto a teplé počasí si v nich vychutnáte plnými doušky.

Jednoznačným trendem letošní sezóny jsou vysoko vykrojené kalhotky, podprsenky s jedním, šikmo střiženým ramínkem, plavky s průstřihy a hravé zavazování na šňůrky. Své uplatnění najde paleta tělových odstínů – od světlých až po čokoládově hnědou. V barvách vede výrazně růžová, purpurová, pastelově modrá i vášnivě červená. A také nestárnoucí černá.

Terezie Trusinová

Češka, která své plavky a doplňky navrhuje v Itálii. Její letošní kolekce je založená na populárních odstínech sladce růžové, fialové, červené, modré, zelené. Nechybí ani nadčasová černá. Plavky mají originálně řešený design. Lze je doplnit o plážové tašky, kabelky a výrazné šperky, které k plavkám Terezie Trusinová navrhuje. Jedná se o pěkně zpracované modely, které následují současné módní trendy. Značka má vlastní e-shop.

Nicole Olivier

Francouzská značka, jež vznikla před čtyřiceti lety, se specializuje na výrobu luxusních plavek. Aktuální kolekce zaujme rafinovanými střihy, francouzskou elegancí a precizním zpracováním. Ke zhotovení modelů jsou použity tradiční výrobní techniky. Lehká polyamid lycra, ze které jsou plavky ušité, je na dotek mimořádně hebká, jemná a poddajná. V Česku značku prodává butik Le Chaton.

Overall Office

Lokální, nezávislá značka, která dbá na odpovědný a k přírodě šetrný výrobní proces. Jejich plavky jsou nápadité, zábavné, a zejména kvalitně ušité. Jsou vhodné pro všechny milovnice udržitelné módy a nevšedního designu. Značka má vlastní e-shop.

PrimaDonna

Belgický výrobce spodního prádla a plavek se specializuje na dámy s plnějšími křivkami a větší velikostí ňader. Jejich modely jsou stylové, propracované a zároveň pohodlné. Barevná škála se v kolekci pohybuje od výrazně růžové přes elegantně černou s třpytivě zlatým proužkem až po kousky s výrazným potiskem. V Česku značku zakoupíte například v butiku Le Chaton.

Zdroj fotografií: Unsplash