fbpx

Letní šaty od českých návrhářek

  • Pavla Kalousová

Horké letní dny a krásné šaty zkrátka patří k sobě. Není nad to dopřát si vzdušné, pohodlné kousky, které vznikly pod taktovkou lokálních návrhářek a které vás dokážou osvěžit svým vytříbeným designem. Vybrala jsem několik značek, které mě zaujaly svou elegancí, nadčasovostí a kvalitou zpracování.

Leeda

V čele značky Leeda stojí designérka Lucie Kutálková. V jejích šatech rozhodně nezapadnete v davu. Kolekci definuje jednoduchý minimalismus, hravá barevnost a autorský tisk.

La femme MiMi

Návrhářka Mimi Lan Nguyen tvoří oblečení pod svou značkou La femme MiMi. Mezi mé oblíbené kousky z její kolekce patří zavinovací šaty kimonového střihu, které jsou nadčasové, elegantní a skvěle padnou i na postavu s výraznějšími křivkami.

Imreczeova

Zdeňka Imreczeová tvoří dámské oblečení, které v ateliéru upraví přímo vám na míru. V každé kolekci najdete kvalitní látky, ženské střihy a originální siluety. Tyto šaty jsou zkrátka propracované do nejjemnějších detailů.

Denisa Dovala

Denisa Dovalová jednoznačně patří na české módní nebe. Její současná kolekce připomíná hvězdný prach, který spadl na látky, z nichž ušila své oděvy. Asymetrické splývavé střihy, přírodní materiály a zlehka se lesknoucí látky dávají vzniknout šatům, které budete chtít nosit pořád.

Úvodní fotografie: Unsplash

Líbil se vám článek? Podpořte nás.