fbpx

Stylové batohy do města

  • Monika Maršálková

Hledáte stylového parťáka, který vám bude krýt záda cestou do školy, práce nebo třeba při toulkách městem? Pak jistě uvítáte několik tipů na městské batohy od lokálních značek. S nimi uděláte nejen parádu, ale také vás potěší jejich praktické využití. A nakonec vám poděkují i věčně bolavá záda od nošení tašek přes rameno.

Marai

Batohy Marai jsou jednoduše umělecká díla. Autorkou těchto jedinečných výtvorů je fanynka současného umění Kateřina Marai Bartošová. Ta od roku 2015 v Brně navrhuje a šije rolovací městské batohy. Její vášeň pro umění je patrná v každém výrobku. Marai spolupracuje s českými i zahraničními ilustrátory a designery, jako je Eliška Podešvová nebo Sebastian Sanchez. Díky tomu se jí daří dostat umění ven z galerií do veřejného prostoru. V nabídce značky ovšem nechybí ani basic kousky v černé barvě. Pro autorku jsou rovněž důležité materiály, takže tu nenajdete batoh z látky zvířecího původu.

Xiss

Batoh z jablečných slupek? Proč ne. Kamarádky a zakladatelky značky Xiss, Andrea a Klára, toužily vyrábět výjimečné doplňky šetrné k planetě. Po dlouhém hledání narazily na AppleSkin, tedy umělou kůži z jablek, jež vzniká zpracováním odpadu z výroby jablečných šťáv. Tento udržitelný materiál má srovnatelné vlastnosti s pravou kůží, a zároveň nabízí jedinečnou texturu a vzhled. Minimalistické doplňky v pastelových barvách tak podtrhnou jakýkoliv outfit. Na e-shopu a nově i v kamenném obchodě v Holešovicích můžete vybírat z řady jablečných batohů, kabelek, peněženek či obalů na mobil a počítač.

Playbag

Playbag je malá firma, která ve Zlíně tvoří velké věci. Pětičlenný tým specialistů zde zastane vše od výroby až po prodej. Za značkou fungující od roku 2008 stojí designer Aleš Loch. Ten dbá na perfektní řemeslné zpracování produktů a nadčasový design. Do detailu promyšlené batohy z prvotřídních materiálů vás uhranou. Co říkáte třeba na model Amper či Muza? Kromě batohů u nich naleznete také peněženky, brašny nebo boty.

Braasi Industry

Pražská rodinná firma Braasi Industry vyrábí ve zrekonstruované holešovické továrně stylové batohy. Užitná estetika a jednoduchost jsou základními atributy Braasi výrobků. Značka se od roku 2013, kdy koupila první šicí stroj, posunula takovým způsobem, že dnes už více než polovina batohů putuje na zahraniční trh. Braasi nabízí batohy pro děti i dospělé, pro cestovatele i elegány, pro cyklisty i pěší. Vyberete si i vy?

Vuch

Veselé, hravé, neotřelé a stylové. To jsou módní kousky chrudimské firmy Vuch, která je nezaměnitelná nejen svým logem, ale také designem kombinujícím rozmanité barvy a puntíky. Její stále se rozšiřující sortiment zahrnuje kromě batohů také peněženky, kabelky, šperky či boty. Vuch nabízí celou řadu městských batohů různých velikostí, tvarů a barev. Nechte se okouzlit například novou decentní kolekcí multifunkčních a elegantních batůžků hodících se na každodenní nošení. A pokud naopak hledáte něco extravagantnějšího, osloví vás limitovaná edice inspirovaná českou raperkou Sharlotou.

Úvodní fotografie: Unsplash

Líbil se vám článek? Podpořte nás.