fbpx

Everyman, česká udržitelná kosmetika pro muže

  • Soňa R. Hanušová

Když to, co hledáte, na trhu nenajdete, je někdy nejjednodušším řešením si vše vymyslet sám. Podobný začátek měla pánská kosmetika Everyman. Přírodní, udržitelná a s jasnou filozofií. Za zrodem značky stojí Matyáš Trojan, jehož cílem bylo vyvinout český produkt bez chemie a za dostupnou cenu. V současné době řada obsahuje pět základních výrobků pro každodenní použití: denní, noční, mycí a oční krém a peeling.

Kosmetika Everyman je především ohleduplná k přírodě. Obsahuje nejméně 95 % přírodních ingrediencí. Nenajdete v ní žádné parfémy, silikony, parabeny ani pěnivé látky. Mezi složkami jednotlivých produktů se objevuje například avokádový olej, kolagen, rozmarýn, olej Inca Inchi, kyselina hyaluronová i patentovaná složka Qt 40®, která chrání dermální strukturu a kožní stavbu, bojuje proti ochabnutí a omlazuje obličej. Dalším udržitelným aspektem je, že kosmetika Everyman vzniká výhradně v Česku. Od nápadu přes vývoj, proces výroby a obaly až po promyšlený design. Skici zvířat na obalech evokují jednotlivé kroky péče o pleť. Například kohout značí denní krém, sova noční krém a chameleon peeling.

Matyáš Trojan se snaží konceptem produktů ukázat českým mužům, jak může být péče o pleť jednoduchá a přitom účinná. Základní sada produktů The Big 3 zahrnuje mycí krém, denní hydratační krém a noční výživný krém. Mycí krém dokonale zbaví obličej nečistot. Do hloubky vyčistí póry a následně je stáhne, čímž omezí jejich opětovné zanesení. Denní krém dodává pleti výživu a hydrataci, díky níž je pevnější, pružnější a zdravější. Noční krém pak nabízí maximum výživy pro důkladnou regeneraci.

Mužům, kteří chtějí jít v péči o pleť ještě o kus dál, Matyáš Trojan doporučuje sadu All In, kde je navíc oční krém potlačující tmavé kruhy a zmírňující otoky pod očima a peeling pro hloubkové čištění pleti.