fbpx

Inspirace pod stromeček

  • Monika Maršálková

Vánoce se kvapem blíží a vás dříve či později dostihne otázka, čím své blízké obdarovat. Aby váš předvánoční čas probíhal bez zbytečného stresu a zdlouhavého přemýšlení, podáváme pomocnou ruku v podobě 25 tipů na vánoční dárky, od designu až po gastronomii. Všechny vybrané produkty lze navíc objednat online, takže budete mít hotovo raz dva. A těšit se z času se svými blízkými. Tak šťastné a veselé!

Design & Art

Skleněné hračky

Barevná a hravá, taková je nová kolekce TOY. Sklářský designer, výtvarník a malíř skla František Jungvirt rozšířil své portfolio o drobné objekty, jež svým tvarem a pozitivními sytými barvami evokují dětskou hračku. Darujte svým blízkým skleněný dárek v podobě vázičky či difuzéru, který se bude vyjímat v každém interiéru. Můžete si vybrat z lesklé nebo matné varianty a z více než deseti barev.

Seženete na e-shopu františek jungvirt.

TOY, zdroj fotografie: františek jungvirt. / Anna Pleslová

Nástěnné hodiny Season

Designové studio LLEV tvoří jedinečné produkty, které zpestří váš domov. Příkladem jsou originální nástěnné hodiny z rezavějící ocele, jež dokonale definuje plynutí času. Cifry na hodinách jsou znázorněné prostřednictvím lístků, což do jisté míry odkazuje i na střídání ročních období a přírodní procesy, které designery inspirovaly. Hodiny lze pořídit i v několika různých barvách.

Seženete na e-shopu designbuy.

Season, zdroj fotografie: LLEV

Skutečné umění

Projekt 100ks.cz zpřístupňuje díla současných českých umělců širší veřejnosti. Limitované edice sta kusů uměleckých tisků si i s podpisem výtvarníka můžete pořídit za zlomek ceny originálů. Jednotlivé edice sestavují renomovaní kurátoři a najdete v nich například tisky od Krištofa Kintery, Ester Knapové, Pavla Šmída a dalších úspěšných umělců. Pokud si netroufáte svým blízkým pořídit konkrétní tisk, můžete jim koupit dárkový certifikát na skutečné umění.

Seženete na e-shopu 100ks.cz.

Zdroj fotografie: 100ks.cz

Dřevůně do auta

Značka The Leaf letos rozšířila sortiment o elegantní a minimalistickou dřevůni do auta. Praktický difuzér s klipsem na mřížku ventilace provoní interiér auta, a zpříjemní tak každou jízdu. Lahvička s vonnou esencí vydrží jeden až dva měsíce a poté lze jednoduše dokupovat náhradní náplně. V nabídce mají příjemné vůně jako citrusové dřevo či cedr a šalvěj.

Seženete na e-shopu The Leaf.

Zdroj fotografie: The Leaf

Fashion & beauty

Motivy tulipánů a zlatohlávků

Autorská značka Silky Gang, jež nabízí zejména luxusní hedvábné šátky, představuje novou kolekci Cetonia et Tulipa. Jejím prostřednictvím vás přenese do barokního světa módních a uměleckých ikon. Šátkové kolekci vládnou rozkvetlé tulipány a celý vzor ještě oživují brouci zlatohlávci. Novinkou jsou vyšívané sametové kabelky, po nichž se rovněž rozutekli zlatohlávci. Kromě šátků a kabelek jsou součástí nové kolekce i 3D brože brouků v nadživotní velikosti, vytvořené z rokajlových korálků v kombinaci s pozlacenými kovovými detaily.

Seženete na e-shopu Silky Gang.

Cetonia et Tulipa, zdroj fotografie: Silky Gang

Minimalistické šperky

Šperky z nové kolekce designerky Hany Polívkové jsou minimalistické, romantické, ale s reálným pohledem na život. RinRin kolekce obsahuje čtyři řady, z nichž každá představuje jinou životní symboliku. Náhrdelníky, náramky, prsteny, krátké i dlouhé náušnice či moderní ear cuffy spojuje motiv kruhu, uzlu, zapletených tvarů a přímky. Kruh řady Rin reprezentuje nekonečno, uzel Uno vzpomínky, řada Twi propojení dvou a nejnovější řada Lin se symbolikou přímky vyjadřuje přítomný okamžik.

Seženete na e-shopu Czech Design.

RinRin, zdroj fotografie: Hana Polívková

Rozkvetlá krása

Netradiční šperky ze sušených rostlin, které s láskou a péči tvoří zakladatelka značky botanicum design. Do pryskyřice zalévá kousek jihočeských lesů. V těchto místech sbírá různé rostliny a plody, z nichž vznikají neobyčejné šperky. Najdete tu třeba náhrdelník s kapradím nebo pomněnkové náušnice z chirurgické oceli.

Seženete na e-shopu botanicum design.

Zdroj fotografie: botanicum design

Jedinečné oblečení

Děti jsou kreativní duše, jejichž výtvory dokáží překvapit i pobavit. Proto by byla škoda jejich obrázky schovávat někde v šuplíku, když můžou udělat parádu. Slovenská značka Tuhart vytváří z dětských kreseb jedinečné výšivky na trička nebo mikiny. Stačí jim jen poslat výkres vaší ratolesti a přijde vám oblečení, které se stane součástí rodinných vzpomínek.

Seženete na e-shopu Tuhart.

Zdroj fotografie: Tuhart

Voňavý batoh

Stylový městský batoh v béžové barvě jistě vykouzlí pod stromečkem úsměv na tváři. Zvlášť pokud má dotyčný rád vůni levandule. Batoh Cabaia Adventurer totiž při každém rozepnutí zavoní. Kouzlo je ve vonném sáčku umístěném v hlavní přihrádce. Podstatnější je ale jeho moderní design a praktičnost. V hlavní přihrádce se nachází velké množství organizéru a také pouzdro na laptop. Batoh disponuje také boční „tajnou“ kapsičkou a odnímatelnou přední kapsou.

Seženete na e-shopu Urban Brands.

Zdroj fotografie: Cabaia

Elegantní peněženka

Bianca Pink je prošívaná peněženka pro všechny ženy milující růžovou. S touto elegantní „vuškou“, která vynikne kovovými detaily a zapínáním na cvok, se blýskne při placení každý. Není zbytečně velká, takže se vejde do každé tašky, a zároveň není ani úplně malá a má vše, co od peněženky očekáváte. Nechybí kapsička se zipem na drobné a je tu i dostatek prostoru na karty či papírové bankovky.

Seženete na e-shopu Vuch.

Bianca Pink, zdroj fotografie: Vuch

Kosmetika pro muže

Kosmetika pro muže, kteří o sebe chtějí pečovat, ale zároveň nepotřebují v koupelně strávit celou věčnost. Everyman je česká, přírodní, a hlavně funkční kosmetika, jež zajistí potřebnou péči o pleť. Současná nabídka značky čítá pět produktů, které na sebe navazují a doplňují se. Zahrnuje denní a noční krém, mycí krém, oční krém a peeling. To vše teď můžete pořídit v sadě All In.

Seženete na e-shopu Everyman.

All In, zdroj fotografie: Everyman

Vůně mýdla

Voňavým mýdlem nepohrdne nikdo. A tím od francouzské značky Nicolaï už vůbec ne. Oproti tekutým protějškům jsou tuhá mýdla mnohem ekologičtější, a tak jejich obliba zase o něco stoupla. Za složením trojice tuhých parfémovaných mýdel, jež jemně čistí a krásně voní, stojí přímo zakladatelka značky Patricia de Nicolaï. Klasickou recepturu obohatila o jemný mandlový olej a extrakt z rozmarýnových jehliček.

Seženete na e-shopu Myskino.

Mýdla Nicolaï, zdroj fotografie: Myskino

Home

Pohádkoví Mumínci

Starostlivá bílá stvoření známá jako Mumínci znovu ožívají na finském porcelánu Arabia. Značka Arki vytvořila s těmito pohádkovými postavičkami limitovanou kolekci True to its origins. Na jejich stránkách najdete hrnky, misky, talíře a další kousky nádobí ozdobené ilustracemi Mumínků. Stolování bude zase o něco zábavnější.

Seženete na e-shopu Arki.

Moomin, zdroj fotografie: Arki

Dárek, který hraje

Není nad to si vychutnat oblíbenou hudbu s jasnými výškami, hlubokými basy a křišťálovou čistotou. Reproduktory značky Sonos uspokojí i ty nejnáročnější posluchače. Sonos Era 300 se může pochlubit šesti výkonnými měniči, jež směřují do čtyř stran. Tento reproduktor nejen skvěle hraje, ale v elegantním designu přesýpacích hodin také dobře vypadá. Pořídit ho můžete ve dvou barevných provedení – černém a bílém.

Seženete na e-shopu Sonos.

Era 300, zdroj fotografie: Sonos

Porcelánové vypínače a zásuvky

Málokoho asi napadne darovat někomu obyčejný vypínač nebo zásuvku. Příslušenství od české značky KATY PATY není ale vůbec obyčejné. Všechny produkty jsou vyráběné ručně z vysoce kvalitního porcelánu a v celé paletě barevných odstínů. Nová kolekce TABELLA vyniká svými precizními hranami a je tenká jako tabulka čokolády. Hodí se především do minimalistických interiérů, ale bude jí to slušet i v tradičně zařízených domácnostech.

Seženete na e-shopu KATY PATY.

TABELLA, zdroj fotografie: KATY PATY

Příroda v domě

Značka Zlesart tvoří jedinečné doplňky do domácnosti, do nichž se otiskla příroda. V nabídce má madla a věšáčky, které jsou ručně formované hliníkové či mosazné odlitky. Jde přitom o skutečné odlitky větviček a lístků, které našel zakladatel Lesartu Petr Novák v lese u svého domu. Nám učaroval malý elegantní art háček ve tvaru listu. List malý, jak se daný produkt jmenuje, je k dispozici v sedmi barevných provedení a dokonale ladí se dřevem i jinými materiály.

Seženete na e-shopu Zlesart.

List malý, zdroj fotografie: Zlesart

Baobab Malého prince

Příznivce příběhu Antoina de Saint-Exupéryho zaručeně potěšíte Baobabem Malého prince ze Zahrady na niti. Baobab imituje nenáročná kokedama s fíkusem. Nezabere moc prostoru a na světlém slunečním místě bude dělat jen radost. Postavička Malého prince je ručně vymodelovaná z keramiky a k dispozici jsou dvě varianty velikostí.

Seženete na e-shopu Zahrada na niti.

Baobab Malého prince, zdroh fotografie: Zahrada na niti

Food & drinks

Chutný balíček z Živiny

Nadělte svým blízkým trochu prvotřídní gastronomie. Živina ve spolupráci se špičkovými kuchaři z restaurace Červený Jelen vytvořila čtyři delikátní omáčky Crafted for Friends: BBQ omáčku, pálivou BBQ omáčku, Čipotlovou omáčku a Portskou omáčku. Ty lze využít při grilování, na dochucení burgerů, k marinování nebo jako samostatně podávávaný dip. Všechny tyto dobroty poskládali do hezkého dárkového balíčku, takže už máte téměř hotovo.

Seženete na e-shopu Živina.

Živina Crafted for Friends, zdroj fotografie: Živina

Appleton Box

Potěšte své blízké trochu ostřejším dárkem v podobě jamajského rumu Appleton Estate. My vám doporučujeme sáhnout po elegantním dárkovém balení, ve kterém obdarovaný nalezne Appleton Estate 12 Y.O. Rare Casks, což je směs rumů o minimálním stáří 12 let, a k tomu ještě dvě skleničky navrch. Tento rum nabízí širokou škálu chutí, která poodhaluje tóny pomerančové kůry, dřeva, ovoce, kakaa a mandlí.

Seženete na e-shopu Warehouse #1.

Appleton Estate 12 Y.O. Rare Casks Gift Box, zdroj fotografie: Warehouse #1

Tekutý dárek

Prémiový tekutý dárek, který potěší a zahřeje. Máte-li kolem sebe někoho, kdo neodolá rumu, pak mu jistě uděláte radost lahví Flor de Caña Terra od značky Premier Wines & Spirits. Jedná se o vyhlášený nikaragujský rum a ocení ho zejména ti, co vyznávají silné a intenzivní chutě. Je zabalen v elegantní dárkové krabici, jež je stejně jako rum synonymem pro udržitelnost, jelikož dbá na životní prostředí.

Seženete na e-shopu 1er.

Flor de Caña Terra, zdroj fotografie: Premier Wines & Spirits

Mionetto Prosecco

Udělejte radost sobě či blízkým italskými bublinkami od značky Mionetto Prosecco. Mionetto je symbolem kvalitního prosecca, a tak s ním nešlápnete vedle. Jako dárek se skvěle hodí stylové balení Mionetto Prosecco DOC brut party pack, které obsahuje šest malých lahviček se svěží chutí jablka a citrusů. Růžové balení Mionetto Prosecco Rosé je příznačné výraznými tóny růžového grepu, granátového jablka a černého rybízu.

Seženete na e-shopu Osobní vinotéka.

Zdroj fotografie: Mionetto

Balíček plný pokušení

Ideálním dárkem pro milovníky kávy bude balíček od značky L’OR – exkluzivní kolekce s trojicí příchutí. Čokoládové pohlazení čeká uvnitř kapslí L’OR Expresso Flavoured Chocolat. Novým dílem kávových mistrů L’OR je Expresso Vanille, jež vyniká vyváženou a jemnou chutí s bohatým vanilkovým aroma. Poslední z balíčků je karamelové potěšení – Expresso Flavoured Caramel.

Seženete na e-shopu L’OR.

Zdroj fotografie: L’OR

Lahev od vína trochu jinak

Znáte někoho, kdo miluje víno a zároveň je zastáncem upcyklace? Pořiďte mu něco z nabídky firmy Navzdory. Ta z lahví od vína tvoří nové věci. Nás zaujalo hlavně prkénko, jež se skvěle hodí k servírování slaných pochutin. A aby někomu nebylo líto, že dostal „jen“ prázdnou lahev, doporučujeme koupit rovnou Sadu pro milovníky vína, která kromě prkénka zahrnuje také Rulandské šedé z vinařství Réva Rakvice.

Seženete na e-shopu Navzdory.

Zdroj fotografie: Navzdory

Books

Makronková bible

Cukrářský nadšenec, experimentátor a zakladatel značky gurmánských sladkostí Sugar Life, Vlad Ryasnyy, vydal svou první cukrářskou knihu nazvanou Macarons. V této makronkové bibli najdete veškeré know-how týkající se makronek. Macarons tak ocení nejen příznivci této sladké pochutiny, ale také ti, co rádi pečou. Součástí dvojjazyčné knihy jsou i QR kódy s odkazy na návodná videa. Cukrářským mistrem se tak může stát opravdu každý.

Seženete na e-shopu Sugar Life.

Macarons, zdroj fotografie: Sugar Life

Citlivý náhled do ženské duše

Kniha pro všechny silné, odvážné a výjimečné ženy, jejichž duše jsou zjizvené zaklínadly, která slýchávala v dětství a zvyklostmi, jež je umlčují v dospělosti. To je novinka Ztracenné od autorek Michelle Losekoot a Táni Brodské, doplněná ilustracemi talentované Petruccye. Kniha obsahuje 55 krátkých příběhů spojujíce dva odlišné pohledy na svět – spirituální a racionální – a hledá v jejich průniku prostor, v němž se můžeme zastavit a pofoukat svá stará zranění.

Seženete na e-shopu Ztracenné.

Zdroj fotografie: Ztracenné

Líbil se vám článek? Podpořte nás.