fbpx

Kašmírový šátek: elegantní a praktický

  • Soňa R. Hanušová

Jedním z kousků, který se ve vašem šatníku nikdy neztratí, je kašmírový šátek. Pocit hřejivé elegance, který obepíná vaše ramena, a přitom je lehký a příjemný na dotek, oceníte zejména v nadcházejícím jarním období. Proč byste po kašmírovém šátku měla sáhnout i vy a jak vybrat ten pravý?

Pokud chcete šátek, který vám dodá nejen komfort, ale i pocit luxusu, zvolte složení s promyšlenou kombinací kašmíru a hedvábí. Kašmír zajišťuje teplo, zatímco hedvábí dodá šátku jemnost a lehkost. Podíl hedvábí navíc zaručí zářivější barvy a splývavost materiálu, díky čemuž se snáze aranžují. Dbejte také na kvalitu materiálu, aby látka nezačala po čase žmolkovat.

Pořídíte-li si šátek většího rozměru, získáte univerzální kousek do svého šatníku, který můžete nosit nejen kolem krku. Nosit ho můžete také jako pléd namísto svetru, naaranžovat jej na těle místo halenky nebo přes hlavu jako kapuci. Kašmírová šátek se tak stává nejen elegantní, ale i praktickým doplňkem, který zpestří každý outfit.

Šátek jako umělecké dílo

Na výrobu kašmírových šátků se zaměřuje česká značka Silky Gang, s níž uděláte hned dvojitou parádu. Designérka Martina Karafiátová pojímá své šátky umělecké plátno a skrze nápadité vzory vypráví společně s českými ilustrátory pohádky a příběhy. Limitovaným kolekcím dominují pestrobarevné, hravé motivy – například na téma Alenka v říši divů, Sedmero krkavců, Sněhurka a podobně. Kolekce zahrnují kabelky, šperky i rukavičky z té nejjemnější kůže, a především hedvábné a kašmírové šátky. Ty mají gabardénovou strukturu, díky níž se méně mačkají, a rolované okraje, jež zajistí pevnost a vyšší odolnost při nošení. Se Silky Gang tak nešlápnete vedle. Oblékněte svou oblíbenou pohádku a vyneste ji do světa.