fbpx

Najděte si cestu k barvě Peach Fuzz

  • Monika Maršálková

Společnost Pantone už čtvrtstoletí vybírá barvy, které definují daný rok. Ten letošní bude mít sametově jemný broskvový tón, barvou roku se totiž stala Peach Fuzz. Tento teplý a útulný odstín mezi růžovou a oranžovou v sobě ukrývá laskavost, péči a sounáležitost. Obklopte se letos touto příjemnou barvou, jež vyvolává pocit klidu a poskytuje prostor pro relaxaci. Díky našim tipům si cestu k Peach Fuzz najdete okamžitě.

Váza Trdlík

Váza Trdlík je unikátní kousek z dílny českého sklářského designera Františka Jungvirta. Ručně foukaný objekt z erbiového skla je inspirovaný jarním sázením květin a probouzením přírody ze zimního spánku. Váza zaujme unikátním jemným barevným přechodem oranžovo-růžových tónů, avšak k dostání je i v jiných barevných kombinacích. Dozdobte svůj interiér tímto uměleckým skvostem a vneste do svého domova trochu Peach Fuzz.

Seženete na e-shopu františek jungvirt.

Trdlík, zdroj fotografie: františek jungvirt. 

Busta Marie Antoinetty

Autorem jedné z nejslavnějších podobizen Marie Antoinetty je patrně Jean Charles Nicolas Brachard (nebo jeho bratr). Francouzská panovnice, s níž si osud nepěkně pohrál, se stala objektem řady uměleckých ztvárnění. Velké množství jejích portrétů a dalších zpodobnění však v průběhu francouzské revoluce zmizelo. Společnost Cire Trudon, známý výrobce svíček, tvoří voskové reprodukce soch v různých barvách. Busta Marie Antoinetty získala pudrově růžovou s jemným oranžovým nádechem. Přestože je opatřena knotem, není určená k pálení. Tato svíčka plní funkci dekorativní.

Seženete na e-shopu ingredients–store.com.

Trudon Busta Marie Antoinette, zdroj fotografie: Cire Trudon

Šálek Rotunda

Zasloužená chvilka volna, při níž si vychutnáváte svůj oblíbený teplý nápoj, může být ještě o něco příjemnější. Příště si jej můžete udělat třeba do keramického šálku Rotunda, který zaujme neotřelým nadčasovým designem. Spodní část v přírodním odstínu kameniny doplňuje barevná glazura v odstínu letošní barvy roku. Díky zakulacenému tvaru se ze šálku dobře pije a rovněž se snadno čistí.

Seženete na e-shopu nila.cz.

Šálek Rotunda, zdroj fotografie: Nila

Mýdlo Nicolaï

I do koupelny lze zakomponovat trochu barvy, jež se přibližuje odstínu Peach Fuzz. Například prostřednictvím tuhého parfémovaného mýdla s vůní pomerančového květu, které jemně čistí pokožku a zároveň na ní zanechává příjemný hřejivý a uklidňující závoj. Klasická receptura Patricie de Nicolaï je zde obohacena o jemný mandlový olej a extrakt z rozmarýnových jehliček.

Seženete na e-shopu myskino.cz.

Mýdlo Nicolaï pomerančový květ, zdroj fotografie: Nicolaï ParfumeurCreateur

Rafinovaný šperk

Úspěšný český zlatník Michal Kadaník, jenž je držitelem několik designových ocenění, rozšířil svůj repertoár o nadčasové umělecké šperky. Nás zaujal náramek Worm ze sekce šperky z lásky. Drobné kuličky z růžového zlata, které zdobí patnáct kamínků, se spojují do jedinečného náramku. Výsledkem je minimalistický a rafinovaný klenot, s nímž bezesporu oslníte.

Seženete na e-shopu michalkadanik.cz.

Náramek Worm, zdroj fotografie: Michal Kadaník

Povlečení Gant Garden

Proměňte svůj odpočinek v nevšední zážitek. V kvalitním ložním prádle značky Gant se vám bude spát jako v bavlnce. A to nejen z toho důvodu, že je povlečení ušito ze 100% egyptské bavlny, jež se vyznačuje neuvěřitelnou hebkostí, měkkostí a elegantním leskem. Dalším benefitem je skvělá prodyšnost a pevnost. Třešničkou na dortu (povlečení) je něžný potisk ptáčků a květin na broskvovém podkladu.

Seženete na e-shopu vermont.cz.

Povlečení Gant Garden, zdroj fotografie: Vermont

Jógamatka Sun & Moon

Hebká jógamatka české značky Korkie bude vaším věrným parťákem při jakémkoli cvičení. Potěší jedinečným designem, jemuž dominuje slunce a měsíc. Podložka je zhotovena z přírodního kaučuku a její povrch je pokrytý hebkou vrstvou protiskluzového mikrovlákna, které vstřebává vlhkost. Jógamatka se pyšní dlouhou životností, a navíc je šetrná k životnímu prostředí. Součástí je i popruh na přenášení, jenž přijde jistě vhod.

Seženete na e-shopu korkie.cz.

Jógamatka Sun & Moon, zdroj fotografie: Korkie

Rtěnka Dior Addict Lip Tint Natural Peach

S rtěnkou od francouzské značky Dior nešlápnete vedle. Vyzkoušejte třeba unikátní tónovanou barvu Dior Addict Lip Tint s polotmavým finišem. Na rtech vydrží až dvanáct hodin a zároveň poskytuje i celodenní hydrataci. Součástí produktu je také intuitivní aplikátor, díky čemuž nanesete na rty přesné množství barvy.

Seženete na e-shopu sephora.cz.

Rtěnka Dior, zdroj fotografie: Dior

Kabelka Calvin Klein Crossbody

Crossbody kabelka Calvin Klein v růžovo-oranžovém odstínu, jež je doplněná reliéfním logem na přední straně, dodá šmrnc každému outfitu. Taška z hladké umělé kůže je tak akorát velká, takže do ní v klidu naskládáte všechny své nezbytnosti. Nosit ji lze dvěma způsoby. Buď můžete využít nastavitelný ramenní popruh, nebo horní rukojeť.

Seženete na e-shopu calvinklein.cz.

Calvin Klein Crossbag, zdroj fotografie: Calvin Klein

Mikina Karl Lagerfeld

Pohodlná mikina s kapucí v oversized střihu se neztratí v žádném šatníku. Organické bavlněné vlákno, které tvoří 90% podíl materiálu, je prodyšné a příjemně měkké na dotek. Kromě kapuce se stahovací šňůrkou má mikina i velkou přední kapsu. Pokud vyznáváte ležérní eleganci, je tento kousek přesně pro vás. Pohodlný, praktický, a současně elegantní a v trendy barvě.

Seženete na e-shopu vermont.cz.

Mikina Karl Lagerfeld, zdroj fotografie: Vermont

Líbil se vám článek? Podpořte nás.