fbpx

Letní osvěžení bez alkoholu

  • Soňa R. Hanušová

Zdá se, že v příštích dnech si užijeme léto dosyta. Se spalujícím sluncem jde ruku v ruce touha po dokonalém osvěžení a zchlazení, jež stoupá úměrně s narůstající venkovní teplotou. Koktejlové receptury ve většině případů staví na spoustě ledu, a tak jsou míchané drinky v tomto období velmi žádoucí. Ovšem pozor na zrádnou kombinaci slunečních paprsků a alkoholu. Z té se snadno zamotá hlava. Sáhněte proto raději po stejně skvělých koktejlech bez alkoholu.

Cos–NO–politan Spritz

50 ml čerstvé pomerančové šťávy
50 ml brusinkového džusu
25 ml čerstvé limetkové šťávy
Double Dutch Cranberry & Ginger
pomeranč a zázvor na ozdobu

Pomerančovou, brusinkovou a limetkovou šťávu nadávkujte do šejkru. Přisypte led a dobře vyšejkrujte. Poté přelijte do předem vychlazené koktejlové sklenky. Dolijte tonikem Double Dutch Cranberry & Ginger a zlehka promíchejte. Ozdobte plátkem pomeranče a plátkem čerstvého zázvoru a podávejte.

Big Kahuna Smash

50 ml nealkoholické alternativy Big Kahuna 0.0
25 ml čerstvé limetkové šťávy
20 ml cukrového sirupu
10–15 lístků máty

Všechny ingredience včetně máty nadávkujte do šejkru, dosypte ledem a pořádně vyšejkrujte. Poté pomocí barového sítka přelijte do sklenice naplněné novým ledem. Ozdobte snítkou čerstvé máty.

Good Vibrations

½ limetky rozkrájená na měsíčky
100 ml ananasového džusu
Double Dutch Double Lemon
ananas a máta na ozdobu

Do sklenice vymačkejte šťávu z limetky a poté měsíčky přihoďte. Přilijte ananasový džus a sklenici naplňte ledem. Dolijte limonádou Double Dutch Lemon a jemně promíchejte, aby se chutě spojily. Ozdobte výsečí z ananasu a snítkou čerstvé máty.

Vitamin Parade

60 ml čerstvé mrkvové šťávy
30 ml čerstvé ananasové šťávy
30 ml čerstvé citronové šťávy
15 ml skořicového sirupu
Double Dutch Gingerbeer

Sklenici naplňte ledem po okraj. Přilijte mrkvovou, ananasovou i citronovou šťávu a skořicový sirup a promíchejte, aby se suroviny spojily. Poté dolijte zázvorovým pivem a ozdobte plátkem citronu nebo výsečí ananasu.

Mediterranean Breeze

Fever-Tree Mediterranean Tonic
grep
rozmarýn

Do sklenice balónovitého tvaru přidejte led, tonik a ozdobte grepem a rozmarýnem.

Bublinky na ledu

Do větší balonové sklenky vložte kostky ledu, nalijte vychlazený Bohemia Sekt ICE 0%, ozdobte snítkou máty a stylové nealkoholické osvěžení je na světě.

Líbil se vám článek? Podpořte nás.