fbpx

Jak vybrat parfém na zvláštní příležitosti?

  • Advertorial

Vybrat skvěle padnoucí parfém může být věda. Pokud hledáte něco jedinečného na zvláštní příležitosti, poradíme vám, jak na to.

Z čeho se parfém skládá?

Parfém se od svého nastříkání mění, vypráví nám vonný příběh. V momentě, kdy ho aplikujete, ucítíte jiné tóny než o pár hodin později. Je to dáno několika vrstvami, které tvoří celek parfému.

  • Hlava parfému (svrchní tóny)

Hlava parfému obsahuje rychle těkavé tóny, které jsou intenzivní a mají za úkol upoutat pozornost a navnadit na další vrstvy.

  • Srdce parfému (střední tóny)

Srdce je nejzásadnější vrstvou, která vydrží vonět i několik hodin a určuje celkovou povahu parfému.

  • Základ parfému (nízké tóny)

Základ parfému vymezuje výdrž, intenzitu a hloubku vůně. Ze všech vrstev se projevuje jako nejposlednější a drží vonnou linku, dokud celý parfém postupně nevyprchá.

Pokud toužíte po nové a dokonale padnoucí vůni, rozhodně není od věci se umět trochu vyznat v základech složení parfému. Jednotlivé složky se totiž uvolňují postupně a ne vždy hned napoprvé poznáte, zda jste se trefili do černého. Proto doporučujeme nerozhodovat se pro konkrétní parfém ihned po aplikaci.

Zvolte rodinu vůně

Než se vrhnete na výběr vůně, ujasněte si, jakou vonnou rodinu preferujete.

  • Květinové vůně – ty jsou vhodné pro romantické duše. Z rodiny květinových vůní je například Black Opium od Yves Saint Laurent.
  • Ovocné vůně – skvěle padnou milovnicím léta a svěžesti. Z rodiny ovocných vůní je například Sundae Mellow Yellow od Anna Sui.
  • Dřevité vůně – vyhovují sebevědomým ženám. Z rodiny dřevitých vůní je například Oud Immortel od Byredo.
  • Orientální vůně – kořeněné vůně jsou pro ženy tajemné a smyslné. Z rodiny orientálních vůní je například Yes I am od Cacharel.

Jaké vůně se hodí na zvláštní příležitosti?

Pro každodenní nošení jsou vhodné vůně méně výrazné, spíše svěží toaletky. Zatímco speciální příležitosti si žádají něco nápadného a ojedinělého. Proto jsou vhodné parfémové vody, parfémy a niche parfémy. Tyto parfémy ve vás i ve vašem okolí zanechají pocit, na který nikdy nezapomenete, a navíc si ho kdykoliv můžete připomenout opětovným nastříkáním.

Zdroj fotografie: Freepik.com