Obliba míchaných nápojů stoupá spolu s letními teplotami. Základem většiny receptur je totiž dostatek ledu, a tak koktejl dokonale ochladí a osvěží. V posledních letech navíc bodují jednoduché receptury s několika málo složkami, které lze jednoduše připravit v domácích podmínkách. Zkuste některou z níže uvedených.
Mediterranean Blush
50 ml bílého rumu
čerstvé jahody
Double Dutch Pomegranate & Basil
bazalka na ozdobu
Naplňte sklenici ledem a nadávkujte bílý rum. Nakrájejte jahody na plátky a přidejte je do sklenice. Dolijte limonádu Double Dutch Pomegranate & Basil a zlehka promíchejte. Ozdobte lístky čerstvé bazalky.
Diablo Paloma
50 ml tequily reposado
15 ml čerstvé limetkové šťávy
10 ml sirupu z agáve
150 ml Double Dutch Pink Grapefruit
krusta ze soli a sušeného chilli na ozdobu
Nejprve smíchejte sůl a sušené chilli. Poté část okraje sklenky potřete limetkou a vytvořte pikantní krustu. Tequilu, limetkovou šťávu a sirup z agáve nadávkujte pomocí odměrky do šejkru. Přisypte led a krátce vyšejkrujte. Přelijte do sklenice naplněné ledem po okraj a dolijte limonádou Double Dutch Pink Grapefruit. Jemně promíchejte. Drink můžete dozdobit polovinou plátku grapefruitu a plátkem chilli papričky.
Jungle Bird
45 ml rumu Navy Island XO Reserve
25 ml ananasového džusu
15 ml čerstvé limetkové šťávy
10 ml grenadiny
Všechny ingredience nadávkujte do šejkru, dosypte ledem a intenzivně šejkrujte zhruba 30 vteřin. Poté pomocí barového sítka přelijte do vysoké sklenice naplněné čerstvým ledem. Ozdobte listem z ananasu.
June Spritz
20 ml likéru June Gin Peach
100 ml prosecca
Vinnou sklenici naplňte ledem a postupně přidejte odměřené množství broskvového ginového likéru June Peach a prosecca. Ozdobte plátkem broskve.
Drink Rouge G&T
40 ml Citadelle Rouge
150 ml Fever-Tree Raspberry and Rhubarb Tonic
Do sklenice balonového tvaru přidejte led, poté postupně gin a tonik. Na závěr ozdobte limetkou nebo rebarborou.
Mimosa
Bohemia Sekt Demi Sec
pomerančový fresh
Nejprve si řádně vychlaďte sklenku, poté ji naplňte ledem. Nalijte jeden díl čerstvé pomerančové šťávy a přilijte jeden díl vychlazeného Bohemia Sekt a ozdobte plátkem čerstvého pomeranče.