fbpx

Chronoshop otevřel nové prostory v centru Prahy

  • Soňa R. Hanušová

Rodinný hodinářský ateliér Chronoshop slavnostně otevřel své nové reprezentativní prostory v srdci Prahy. Novou adresou se stala Široká 9, konkrétně bytový dům na nároží Široké a Maiselovy ulice na pražském Josefově. Odhalení prodejny v prvním podlaží secesní budovy bylo spojeno i s připomínkou ročního výročí dvou butiků, které zde otevřely přesně před rokem – české klenotnické značky Loee a švýcarské hodinářské ikony Rado.

Hodinářský ateliér Chronoshop, za kterým stojí Jakub Sivek se svým synem Mikulášem, navazuje na svůj dosavadní koncept nabídky niche hodinářských brandů doplněný o second-hand luxusních hodinek. V prodejně tak lze obdivovat povětšinou všeobecně méně známé hodinářské značky, jako jsou Hanhart, Junghans, Laco, MeisterSinger, Mühle Glashütte, Sinn, Steinhart, Union Glashütte či nově také avantgardní berlínský Äonic.

Chronoshop, foto: Jan Rasch

V nabídce ateliéru Chronoshop, jehož historie se píše už od roku 2007, nechybí ani tak zvané micro-brandy, jejichž popularita v posledních letech v komunitě narůstá. Nabídku již etablovaných značek, jako jsou švýcarské stálice Alpina, Certina, Mondaine, Oris, Swatch či Traser, tak dotváří kanadský Marathon, japonské ikony G-Shock a Seiko, ale také malé značky, jako je italské Squale, skandinávský Arcanaut a Straum, případně slovenský Biatec.

Chronoshop, foto: Jan Rasch

Za vzezřením interiéru navozujícího atmosféru obývacího pokoje se postavila architektka Šárka Hynková, která navrhovala i sousední butiky Rado a Loee v přízemí domu. Do prodejní místnosti ateliéru citlivě aplikovala prvky moderního osvětlení, komfortní zázemí s gaučem, ale také nezbytné vitríny s hodinkami, musela navíc respektovat nevšední zadání. Chronoshop totiž nefunguje ze sta procent jako klasická prodejna, ale spíše jako butik, do kterého se lze objednat na příslušný časový slot. Jakub a Mikuláš Sivek totiž chtějí se svými zákazníky strávit dostatek času a o hodinkách konverzovat.

Chronoshop, foto: Jan Rasch

Své první narozeniny oslavily také klasické butiky značek Rado a Loee. Ty zde otevřely přesně před rokem a od té doby se těší stále rostoucímu renomé. Vždyť v butiku Rado proběhlo během jediného roku hned několik speciálních eventů, a to hlavně ve spojení s českými profesionálními tenistkami Lindou Noskovou či dvanáctinásobnou grandslamovou vítězkou Barborou Krejčíkovou, která letos s hodinkami Rado na zápěstí dobyla slavný Wimbledon. Stranou nezůstává ani klenotnická značka Loee, jejíž jméno si mnozí spojí s populární taneční televizní show Star Dance, ale také s tváří herečky Táni Pauhofové.

Chronoshop, foto: Jan Rasch

Během slavnostního openingu ateliéru Chronoshop svým famózním sushi imponoval šéfkuchař Marek Hora, o nápojový catering se pak postarala společnost Vikeza Gastro. Hosté si tak mohli vybrat hned z několika míchaných nápojů. Například kombinaci vodky Belvedere s tonikem Double Dutch, oblíbenou Palomu na bázi tequily Volcan De Mi Tierra doplněné o Double Dutch Pink Grapefruit nebo koktejl Flamingo, spojení rumu Eminente a coly Eizbach. 

Chronoshop, foto: Jan Rasch