fbpx

Whisky Life! Prague

01/11/2024 — 02/11/2024


Novoměstská radnice

Karlovo náměstí 1, Praha

Koupit vstupenky

Přípravy na jedenáctý ročník Whisky Life! Prague jsou v plném proudu. Největší český svátek zasvěcený whisky se odehraje 1. a 2. listopadu 2024 na Novoměstské radnici v Praze. Návštěvníci z řad odborníků i široké veřejnosti budou mít po oba dny možnost objevovat rozmanitost tohoto destilátu, k dispozici bude okolo 500 různých druhů whisky. Pro zájemce budou připravené také edukativní masterclasses, které jim pomohou prozkoumat vybrané značky skutečně do hloubky.

Cítíte se ve světě whisky jako Alenka v říši divů? Nevadí, coby začátečník máte jedinečnou příležitost seznámit se s touto kategorií od základů. Whisky Life! Prague není určený jen odborníkům. Naopak, cílem festivalu je ukázat různorodost whisky co nejširší veřejnosti. Využijte možnosti nechat si ji představit od těch nepovolanějších. A pamatujte – i jedna z největších whisky osobností světa Jim Murray byl kdysi úplný začátečník.

Na letošním Whisky Life! Prague budou moct návštěvníci vybírat z pestré nabídky whisky. Na festivalu se představí přední světoví výrobci a distributoři stejně jako menší, ovšem neméně zajímavé značky a české palírny. Mezi více než 500 různými vzorky budou zastoupené nejen notoricky známé láhve, ale také novinky, limitované edice a rarity, které v Česku jinde než na Whisky Life! Prague není možné ochutnat. I zkušení milovníci whisky tak mají šanci objevit něco nového, dosud nepoznaného. Někteří vystavovatelé dají dokonce nahlédnout do své budoucí produkce a nabídnou ochutnávku svých new make destilátů, které do plnohodnotné whisky teprve dozrají.

Kromě samotných degustací čekají na návštěvníky edukativní masterclasses se zahraničními i tuzemskými hosty, kteří je zasvětí do tajů whisky. Program letošního ročníku zpestří také finále barmanské soutěže zaměřené – jak jinak – na whisky. Na své si přijdou také milovníci koktejlů, doutníků a dobrého jídla. Skotskou atmosféru podtrhnou nejen pokrmy tamní kuchyně, ale také taneční soubor Caledonian Club.