fbpx

Dámské topy, všestranný prvek dámského šatníku

  • Advertorial

Dámské topy jsou neodmyslitelnou součástí šatníku každé ženy. Nezáleží na tom, zda jde o elegantní top pro formální příležitosti, sportovní tričko pro volný čas nebo o pohodlný kousek na každodenní nošení, topy nabízí širokou škálu stylů, barev a střihů, které mohou být kombinovány různými způsoby. Díky své všestrannosti jsou topy vhodné pro každé roční období a příležitost. Pojďme se podívat na hlavní důvody, proč jsou topy tak důležitým a praktickým prvkem dámské módy.

Všestrannost a stylové kombinace s trendy topy

Dámské topy se skvěle hodí k nejrůznějším stylům a do rozličných outfitů. Jeden z hlavních důvodů, proč jsou tak populární, je jejich schopnost být základem i výrazným prvkem v každém outfitu. S jednoduchým topem lze snadno vytvořit formální nebo neformální outfit, stačí si k němu vybrat správné doplňky a spodní díl. U pracovních outfitů vždy přihlédněte k dress code dané organizace. Například obyčejný bílý top může být základním prvkem elegantního outfitu s tmavou sukní nebo s chinos kalhotami a se sakem. Naopak společně s džíny a s teniskami vytvoří stejný top ležérní outfit pro volný čas. Velmi oblíbené jsou také halenky nebo blůzy s krajkou, výšivkou nebo s volánky, které mohou působit jemně a romanticky. Tyto kousky se skvěle kombinují například s úzkými kalhotami nebo se sukní s vysokým pasem. V kurzu jsou letos i crop topy, které mohou být kombinovány s kraťasy nebo s maxi sukní.

Různé módní střihy a materiály topů

Dámské topy jsou na trhu ženám k mání v různých střizích a materiálech. Každá žena si tak může najít takový, který jí nejlépe vyhovuje. V módě jsou letos volnější střihy, které jemně kopírují siluetu. Vsadit můžete i na přiléhající topy, které se perfektně hodí k volnějším trapézovým nebo plisovaným sukním. Materiál je také důležitý faktor. Bavlněné topy jsou oblíbené pro svou prodyšnost a pohodlí, které poskytují. Na sportovní aktivity jsou nejlepší volbou funkční materiály, které odvádějí pot a udržují tělo v suchu. Sportovní topy se hodí nejen na cvičení, ale i na volnočasové aktivity. Výběr tedy záleží jen na vás a na vašem jedinečném vkusu.

Topy – vhodná volba pro každé roční období

Dámské topy jsou díky své rozmanitosti vhodné jak pro každodenní nošení, tak pro speciální příležitosti. Oblékat je můžete v jakémkoli ročním období. Pro každodenní nošení se hodí základní topy v neutrálních barvách, které lze snadno kombinovat s různými kousky oblečení. Naopak pro speciální příležitosti, jako jsou večírky, oslavy nebo romantické večeře, ženy často sahají po výraznějších topech s dekorativními prvky, jako jsou flitry, třpytky nebo výrazné vzory. Takové topy jsou často doplněny o zajímavé detaily jako hlubší výstřih, odhalená ramena nebo průstřihy, které outfit posouvají na vyšší úroveň. V zimním období jsou vhodné vrstvené outfity, kdy se topy nosí pod svetrem nebo bundou. Naopak v teplejším počasí se volí lehké, vzdušné materiály, které udrží tělo v pohodlí i během největších veder.

Dámské topy jsou univerzálním prvkem, který lze snadno přizpůsobit různým příležitostem i módním preferencím. Ať už hledáte top pro každodenní nošení, na sportovní aktivity nebo na speciální událost, existuje nepřeberné množství možností k výběru.