fbpx

Koncert: Police Symphony Orchestra

17/07/2022

20:30


Křižíkova fontána

Výstaviště, Praha

Koupit vstupenky

Police Symphony Orchestra (PSO), soubor nadšených amatérských muzikantů z Police nad Metují, napíše v průběhu léta do příběhu své již dvanáctileté existence novou, výraznou kapitolu. V neděli 17. července symfonici zahrají známé i neznámé skladby v doprovodu vodních trysek a při speciálním osvětlení Křižíkovy fontány na Výstavišti Praha.

Police Symphony Orchestra jde cestou symfonické hudby nespoutaně a po svém. Využívá sílu symfonického zvuku nejen prostřednictvím filmové hudby, ale dokáže svůj elán přenést i do tanečních a popových vypalovaček, které nechybí na žádném správném letním mejdanu.

A nejinak tomu bude na pražském Výstavišti, kde to nejlepší ze svého nejen večírkového repertoáru opře o stálé i hostující pěvce a hosty: Vendula Příhodová, Jan Sklenář, Karolína Soukupová, Karel Telecký, Bára Poláková, Jan Maxián, hudební seskupení Brass Avenue – dechový showband a Noisy Pots, kteří svůj styl sami nazývají jako DIY kitchen electro (neotřelý zvuk tvoří za použití hrnců, kýblů a dalších bicích nástrojů z kuchyně či garáže v kombinaci s elektronikou).

Šedesát hudebníků PSO navíc doplní padesátičlenný smíšený pěvecký sbor. Celý koncert ještě oživí vodní trysky, speciální osvětlení fontány a světelné efekty. V jeden večer dojde ke spojení symfonického aranžmá ze světa filmové, populární, rockové a swingové hudby. Přijďte si naplno užít jediný koncert PSO v letošní sezóně v Praze!