Ve středu 9. dubna 2025 se v restauraci Vinograf sejdou tři špičkoví šéfkuchaři, aby hostům naservírovali unikátní degustační menu Šest rukou. Kreativní šéfkuchař Vinografu Radek David a domácí šéfkuchař Andrej Mišutka pozvali ke spolupráci Marka Fichtnera, šéfkuchaře restaurace Červený jelen a Trezor Špork. Sedm chodů a tři šéfkuchaři. Poznáte, kdo připravil jaký pokrm?
Křupavý košíček s lososem a citronovým pyré s yuzu kaviárem doplňuje křupavá kachní kroketa s kečupem z řepy. Hovězí svíčková se představuje ve formě plátků tataki s anticuchos omáčkou z volského srdce. Bisque s křupavou krevetou zdobí mandlový krém, chřestové duo se skrývá v bramborové taštičce obklopené hedvábnou smržovou omáčkou. Jemné maso candáta vynikne pošírováním a díky máslové omáčce s dashi. Telecí líčka na Marsale harmonicky vyváží krémové topinamburové risotto s fermentovaným citronem. Čokoládový dezert sedmichodové menu slastně zakončí.
Tipněte si, kdo vytvořil který pokrm, a pokud se trefíte ve všech sedmi chodech, získáte jako odměnu láhev Champagne. Menu doplňuje vybrané vinné párování tak, aby se každé sousto proměnilo v zážitek a oslovilo všechny chuťové pohárky. Vína pečlivě vybírá someliér Tomáš Melich, který v restauraci Vinograf vytvořil pozoruhodnou kolekci více než 400 vín převážně z menších rodinných vinařství z význačných vinařských regionů. Degustační menu stojí 2800 korun, vinné párování 1990 korun, dohromady 4790 korun.
Celé menu:
- Křupavý košíček, losos, citronové pyré a yuzu kaviár & křupavá kroketa z kachny, kečup z řepy a marinovaná šalotka
(Palmyre Brut Nature, Apollonis, Champagne) - Tataki z hovězí svíčkové, anticuchos omáčka, smažený česnek
(Friulano 2023, Borgo San Daniele, Friuli) - Křupavá kreveta, bisque, mandlový krém a jarní cibulka
(Chablis 1er Cru Vaillons 2022, Domaine Servin, Bourgogne) - Bramborová taštička, parmazán, bílý a zelený chřest, smržová omáčka a konfitovaný žloutek
(Grüner Veltliner Kollmitz Smaragd 2022, PAX, Wachau) - Pošírovaný candát, dashi beurre blanc, jikry z lososovitého pstruha, rajčata
(Riesling 1er Monzinger Niederberg 2021, Schönleber, Nahe) - Telecí líčka na Marsale, topinamburové risotto, fermentovaný citron, křupavá tapioka
(Brunello di Montalcino 2018, Canalicchio di Sopra, Toskánsko) - Gianduja čokoláda, maliny a lískové ořechy
(káva nebo čaj)