fbpx

Fotoreport: Prague Summer Festival

  • Martin Šimral

Začátkem června proběhl v prostoru Power Station Holešovice letní Prague Summer Festival. Ve třech dnech nabídl po kultuře a koncertech lačnému publiku zvučná jména zahraničních kapel: Rise Against, Alt-J a The Offspring. Všechny tři koncerty doplnili další hudebníci tuzemské i zahraniční scény. My se zúčastnili závěrečného nedělního odpoledne, kdy festival završili The Offspring.

Organizátorem Prague Summer Festivalu je Ameba Production, která stojí za Rock for People. Před letošním ročníkem, než všichni vyrazili do Hradce Králové na dlouho dopředu vyprodaný festival, tak dopřála hudebním nadšencům zahřívací kolo v Praze. Středa 8. června a čtvrtek 9. června patřily kapelám Rise Against a Alt-J, kteří v Česku představili svou novou desku The Dream. Už na skladbě programu prvních dvou dní je znát, že se pořadatelé Prague Summer Festivalu nebojí postavit vedle sebe naprosto odlišné žánry.

Vrcholem série koncertů byla neděle 12. června, kdy vystoupili legendární The Offspring. Punk-rocková skupina, která vznikla 1984, vydala loni své desáté studiové album Let The Bad Times Roll. Po několika odkladech s ním letos vyrazila na turné a fanoušci si konečně mohli poslechnout nové písně naživo. A jak je patrné z fotografií, velice si to užívali. Na pražském koncertě The Offspring doprovodili další američtí punkeři Dog Eat Dog, kanadští pop-punkoví Story Untold a česká formace Krang.