fbpx

maomai TIP: LEMARKET

  • Soňa R. Hanušová

Vánoční dárky od českých výrobců na jednom místě? Přesně to nabízí LEMARKET. Moderní tržiště, které objevuje a představuje lokální tvůrce a projekty. Zakládá si na kurátorském výběru značek, příjemné atmosféře a hlavně širokém záběru produktů od šperků, módy, kosmetiky, doplňků do bytu či dekorací až po dětské oblečení a hračky, delikatesy, papírenské skvosty nebo potřeby pro čtyřnohé mazlíčky. Letos se LEMARKET kromě Prahy nově uskuteční také v Brně.

Stejně jako pražský LEMARKET si také ten brněnský hlídá výběr designérů napříč všemi kategoriemi – od větších značek až po drobné tvůrce. Od 3. do 4. prosince se tak v prostoru Tržnice Brno na Zelném trhu představí přes 100 designérů. Mezi potvrzená jména patří například vánoční ozdoby Glassor, oblečení a doplňky s českými motivy Bohéma, vlněné deky od Tkalcovny Kubák, přírodní kosmetika Alma, slow módní značka W econcept nebo šperky Studio Muun.

O týden později, tedy od 10. do 11. prosince, proběhne LEMARKET také v Praze, konkrétně v hale 13 Pražské tržnice. Přes 150 pečlivě vybraných tvůrců zajistí, že nakoupíte vánoční dárky nejen pro své blízké, ale také pro sebe. V rámci letošního výběru se představí oblíbená zavedená jména i nové projekty. Úplně poprvé se zúčastní například přírodní kosmetika a doplňky stravy MALINNA, šperkařka Anežka Juhová, spodní prádlo Corpus Lingerie, doplňky do domácnosti EN TEN TY KY, nakladatelství wo-men či keramika KERA ateliér. Nebudou chybět ani niche parfémy Oraculum, výběrové papírnictví Kartotéka, vlněné doplňky NOOS concept či interiérové vůně Perfumed Prague.

Kompletní seznam vystavovatelů najdete na webu LEMARKET.