Únor v Česku patří abstinenci. Iniciativa Suchej únor každý rok vyzývá k omezení alkoholu na naprostou nulu. To však neznamená, že si nemůžete vyrazit do baru nebo si namíchat drink doma. Doby, kdy vrcholem nealkoholické mixologie byl pomerančový džus s tonikem, jsou dávno za námi. Vyzkoušejte některý z našich tipů. A třeba zjistíte, že s nealkem se dá užívat i jindy než v únoru.
Nochino & Tonic
40 ml Nochino
100 ml Double Dutch Indian Tonic Water
Vinnou sklenici naplňte ledem a nadávkujte nealkoholický aperitiv Nochino. Dolijte tonikem a zlehka promíchejte. Ozdobte plátky oblíbeného citrusu.
Grapefruit & Tonic
200 ml Fever-Tree Mediterranean Tonic
50 ml čerstvé grepové šťávy
25 ml čerstvé limetkové šťávy
15 ml agávového sirupu
Všechny ingredience kromě toniku důkladně protřepte v šejkru. Vinnou sklenici naplňte ledem, přidejte tonik a pak nalijte vše ostatní. Sklenku ozdobte plátkem grapefruitu.
Grove Strawberry Sour
50 ml Seedlip Grove 42
30 ml šťávy z růžového grapefruitu
20 ml jahodového sirupu
20 ml bílku
Všechny ingredience nadávkujte do šejkru a nejprve protřepejte bez ledu. Poté přidejte led a znovu protřepte. Sceďte do předem nachlazené sklenky.
Borůvkový Julep
200 ml Fever-Tree Ginger Beer
20 borůvek
10 lístků máty
polovina limetky
Do plecháčku vložte borůvky, lístky máty a limetku nakrájenou na osminky. Lehce promačkejte muddlerem. Přidejte drcený led, nalijte ginger beer a jemně promíchejte.
Green Garden Cooler
50 ml Seedlip Garden 108
10 ml jablečného octu
10 ml čerstvé citronové šťávy
25 ml bezového cordialu
soda
Všechny ingredience vyjma sody nadávkujte do šejkru na led. Vše důkladně protřepte a drink přelijte do vysoké sklenice. Dolijte sodou a ozdobte čerstvými bylinkami dle vlastní chuti (bazalka, máta, koriandr, …).
Tea & Tonic
200 ml Fever-Tree Indian Tonic
40 ml vychlazeného heřmánkového čaje
10 ml jalovcového sirupu (či jiného sladidla)
šťáva z osminky citronu
Ingredience postupně nadávkujte do sklenice naplněné ledem a promíchejte. Ozdobte snítkou rozmarýnu.