fbpx

Módní trendy pro podzim a zimu 2023

  • Pavla Kalousová

Podzimní a zimní módní trendy se ponesou v duchu klasické uhlazenosti. Můžete si tak obléct modely z mola a vyrazit v nich rovnou do ulic. Letošní kolekce působí nadčasově, což je příjemná změna oproti předchozím rokům, kdy převažovala devadesátková extravagance. Už dlouho jsem neviděla tolik dechberoucí krásy pohromadě jako tento rok.

Ženská elegance

Do popředí se dostává ženskost a silueta přesýpacích hodin. Modely mají zvýrazněná ramena, projmutý pas a oblé boky. Nosit se budou dámské obleky s bílou košilí, sako zdůrazňující křivky pasu a kalhoty s rovnými, širokými nebo zvonovými nohavicemi.

Upnutá, nebo nadýchaná?

Sukně i šaty se nosí jak v kratší délce nad kolena, tak v midi i maxi verzi. Jejich tvar buď obepíná křivky boků a je doplněný o vysoký rozparek, nebo jsou velmi nadýchané s úzkým pasem. Připomínají tak fazónu z padesátých let.

Po kotníky v teple

Trenčkoty a zimní kabáty se letos nosí v déle pod kolena nebo dlouhé až na zem. Střih opět zdůrazňuje siluetu postavy. Chybu rozhodně neuděláte, když jej doplníte o dlouhé rukavice, vysoké boty na širokém podpatku a elegantní kabelku.

Nemůžete být falešně elegantní. Ale můžete být elegantní ve falešné kožešině. – Karl Lagerfeld

Black is back

Letošní sezóně jednoznačně dominuje černá barva, černobílá kombinace a zemité odstíny béžové, hnědé, šedé a tmavě červené. Zahlédnout lze ale i pastelové barvy. Nadále pokračuje trend třásní, džínoviny, abstraktních potisků, průstřihů, třpytek a transparentních materiálů, vše je ale pojato v duchu sofistikované elegance.

Úvodní fotografie: Unsplash

Líbil se vám článek? Podpořte nás.