fbpx

Vánoce na Smetaně

  • Soňa R. Hanušová

SmetanaQ Showroom již potřetí uspořádá předvánoční pop-up Vánoce na Smetaně, kde nabídne produkty z nových i klíčových kolekcí sedmnácti etablovaných designérů. Návštěvníci budou moci vybírat z oděvů, šperků a módních doplňků od 5. do 10. prosince 2023 v prvním patře multikulturního domu SmetanaQ na Smetanově nábřeží.

Akce Vánoce na Smetaně slibuje především poctivé řemeslo a jedinečnost, která udělá radost nejen pod stromečkem. A že bude z čeho vybírat! Hedvábné spodní prádlo, luxusní doplňky z pravé kůže nebo modely z francouzské krajky nesoucí nádech jemnosti a elegance. A samozřejmě šperky. Adéla Schicker uvede svou novou kolekci Kairos, v níž propojuje drahé kovy a surové kameny. Kolekce nabídne náušnice či náhrdelníky ve dvou variantách vzhledu i velikosti.

Dana Bezděková představí oblíbené perlové earcuffy a náhrdelník z kolekce Triffid novus. Jana Rollo nabídne například náramky Ange, Knot a Minimal s nastavitelným obvodem zápěstí nebo náramek Andromeda, který zápěstí doslova obtáčí, a na ruce tak vytváří elegantní ornament. Chybět nebudou ani autorské šperky z dílny Antonie Lecher – sofistikované náušnice, earcuffy, otevřené prsteny či variabilní náhrdelník, který lze nosit hned na několik způsobů.

Vendula Zeithamel Šulanová se pop-upu zúčastní se svou nejnovější kolekci AW 23/24, která plynule navazuje na předešlou sezónu. I tentokrát se v ní prolíná transparentnost, delikátní vrstvení ve formě plissé a výrazné, kontrastní barvy. V kolekci se objevují modely z francouzských krajek, šaty s podšívkou s flitry ve dvou délkových variantách nebo trenčkot.

Těšit se můžete také na módní tvorbu designérky Hany Frišonsové a její ikonické variabilní šaty Eternal nebo na stálici české módní scény, návrhářku Danielu Peškovou. Plejádu designových kousků doplní i něžně provokující návrhářka Tereza Švolíková, která ve své značce Objet petit a využívá výhradně přírodní materiály jako je hedvábí, a to ručně barví přírodními pigmenty získaných z různých rostlinných ingrediencí.

Vánoční pop-up kromě šperků a oděvů nabídne i řadu módních doplňků. Denisa Adolfová vedle luxusních kožených kabelek jako je Bi-face Butterfly představí novinky – peněženku Clover v několika barevných odstínech nebo nadčasový náramek Butterfly v barvě lila. Značka KRAS pak vůbec poprvé ukáže menší verzi své kožené peněženky Kya. Akci Vánoce na Smetaně svými výrobky podpoří také designér Fernando Echeverria, který navazuje na ekvádorskou tradici ruční výroby kožených bot, nebo šperkařka Kateřina Reich, jejíž inovativní a netradiční tvorba je inspirována moderní architekturou. Těšit se můžete i na tvorbu Vojtěcha Lopoura nebo značku KAFKA.