fbpx

maomai TIP: Stovky bobrů

Do českých kin se řítí bobří invaze. Nadšenými diváckými reakcemi doprovázená filmová senzace Stovky bobrů se dostává do české distribuce. Režisér Mike Cheslik ve své zběsilé novince oživuje žánr němé grotesky, u které žádná bránice nezůstane v klidu. Film bude ve vybraných kinech k vidění už v průběhu dubna 2024, do široké distribuce pak vstoupí 9. května tohoto roku.

Černobílou šílenost Stovky bobrů do českých kin přináší kino Aero ve spolupráci se sesterskou distribuční společností Aerofilms. Snímek je v současném žebříčku nejlepších filmů roku na letterboxd.com na třetí příčce a sklidil nadšené ovace během české březnové předpremiéry na letošním Festivalu otrlého diváka v kině Aero. Podle dramaturga festivalu a programového ředitele kin Aero a Bio Oko Jiřího Flígla snímek překypuje nefalšovaným nezávislým elánem, spongebobovskou rozjařilostí, DIY kreativitou, poučeným nadhledem a spojuje v sobě lásku k braku, avantgardě i klasikám. A navíc je to hraná animovaná groteska!

Extatickými ohlasy zavalená indie senzace zahraničních žánrových festivalů je dílem hyperaktivních fantastů Rylanda Bricksona Colea Tewse a Mikea Cheslika. Videoherně vyprávěný survival pro nové milénium oživuje žánr němých grotesek. Příběh z nelítostné doby, kdy příroda byla ještě nepokořená a plná nebezpečí, pojednává o palírníkovi jablkovice, který přijde o vše, ocitne se s holou zadnicí v divočině a musí se postupně vypracovat až na nejlepšího zálesáka široko daleko. Přitom poměří důvtip, síly a houževnatost nejen s živly, ale také s roztodivnou zvířenou, v čele s titulními stovkami bobrů.

Termíny předpremiér v pražských Aerokinech:

Kino Aero: 13., 20., 22., 26., 30. dubna 2024

Bio Oko: 14., 19., 21., 25., 27. dubna 2024