fbpx

Pět důvodů, proč si pro podzimní dovolenou vybrat Tureckou riviéru

  • Advertorial

Nelíbí se vám představa chladných rán sychravého středoevropského podzimu? Pak přijměte pozvání na jižní pobřeží poloostrova Malá Asie. Právě podzim je možná úplně tou nejlepší částí roku, kdy sem vyrazit na dovolenou, a my pro vás máme pět důvodů, proč tomu tak je.

Turecká riviéra. Už ten název zní lákavě, že? Najdete ji na jižním pobřeží Turecka, kde se pohoří Taurus setkává s azurovými vodami Středozemního moře. Oblast je proslulá svými nádhernými plážemi, historickými památkami a výbornými službami. Mezi nejznámější letoviska patří Antalya, Belek, Side, Alanya a Kemer. Hlavním vstupním bodem je pak mezinárodní letiště v Antalyi (AYT), které spojuje Turecko s mnoha evropskými městy, Prahu nevyjímaje.

A těch slíbených pět důvodů, proč právě sem vyrazit na podzimní dovolenou?

1. Ideální podzimní počasí

Jak se můžete dočíst například na https://www.tui.cz/blog/, podzim na Turecké riviéře nabízí perfektní kombinaci příjemných teplot a menšího množství turistů. V září a v říjnu se tu teploty pohybují mezi příjemnými 25–30 °C, což je ideální pro odpočinek na pláži i pro výlety do okolí. Pokud hledáte například last minute dovolenou na podzim, v tomto období je na jihu Turecka prostě nádherně.

2. Klid a pohoda mimo hlavní sezónu

Turecko je vyhlášenou turistickou destinací a zejména v létě může být v některých letoviscích až nepříjemně plno. Podzim je naproti tomu mimo hlavní turistickou sezónu, což znamená, že si můžete užívat pláže a hotelová zařízení v klidu a pohodě. Představte si relax na pláži, kde máte dostatek prostoru, bez hluku a shonu. Navíc mnoho cestovních kanceláří nabízí last minute dovolené za výhodné ceny, což vám umožní zažít luxusní dovolenou za dostupnou cenu.

3. Bohatá historie a kultura

Turecko je země s bohatou historií a o Turecké riviéře to platí dvojnásob. Navštívit můžete například starobylé město Side, kde můžete obdivovat zbytky římských staveb. Nebo vyrazte objevit antické divadlo v Aspendosu, které je jedním z nejlépe dochovaných amfiteátrů na světě. A jak už jsme zmínili, podzim je ideálním časem pro tyto aktivity, protože teploty jsou příjemnější a vyhnete se návalům turistů.

4. Luxusní all inclusive dovolené

Pokud sníte o pohodlí a prvotřídních službách, dovolené v Turecku jsou skvělou volbou. Místní resorty se často zaměřují na all inclusive služby, a tak je dovolená v této zemi skutečně symbolem maximálního komfortu. V podzimní sezóně pak klesají ceny, rozhodně ale ne kvalita služeb. Nejde navíc jen o běžné hotelové služby, ale i o skvělé restaurace a bohatou nabídku aktivit, jako jsou lázně, golf nebo vodní sporty. Pro milovníky pohodlí je Turecká riviéra ideálním místem, kde si užít bezstarostnou dovolenou.

5. Výhodné ceny a nabídky last minute

Podzim je ideálním obdobím pro dovolenou v Turecku ještě z jednoho důvodu, a tím je široká nabídka last minute zájezdů. Letovisek a hotelových resortů je tu skutečně hodně a všechny se po letních prázdninách předcházejí, kdo poskytne tu nejvýhodnější nabídku. Souboj o zákazníka vypadá i tak, že zájezd seženete za překvapivě nízkou cenu, nebo v ceně najdete služby, o jakých se vám jinak ani nezdálo.

Turecká riviéra je zkrátka skvělou destinací pro podzimní dovolenou. V tomto období nabízí nádherné počasí, luxusní all inclusive služby, bohatou historii a kulturu a výhodné last minute dovolené. To vše bez davů turistů, což činí z podzimu ideální čas pro vaši příští dovolenou. Tak honem prohnat vyhledávačem heslo Turecko last minute, ať vám tento zážitek neuteče.