fbpx

#vikydoporucuje: Dock House

dockhouse
  • Viktor Šolc

Dnes si dáme maso. A když už, tak pořádně! Podniků, kde maso hraje prim a kde si jej dokonce sami staří, najdete na české gastronomické scéně celkem dost. Rád bych vám tentokrát představil restauraci Dock House, která podle mě patří mezi ty nejlepší.

Tento gastronomický klenot najdete v Michli (Praha 4), kousek od administrativního komplexu. Restaurace funguje už od roku 2006 a prostorově je rozdělená do dvou částí. Přední část s barem je menší, o to víc vás překvapí velký zadní prostor se salonkem a otevřenou kuchyní. Zde se můžete pokochat pohledem do několika lednic, v nichž kuchaři staří maso. To je totiž největším místním lákadlem a v podniku na něj kladou největší důraz. V nabídce tak najdete širokou škálu různých druhů a úprav mas.

Díky příjemné členitosti restaurace nemáte pocit, že byste sdíleli prostor s hosty u sousedních stolů. Ocenili jsme také vstřícnost vůči dětem, ať už nabídkou, sezením, ale také milými omalovánkami. A jelikož jsme tentokrát vyrazili ve třech, dětské menu jsme ozkoušeli i v praxi. Z několika možností zvítězil burger, který je zde svou velikostí pro děti ideální.

Po usazení personálem vybíráme nejen pokrm pro nejmladšího spolustolovníka, ale také náš masový set. Personál je pozorný a vyzná se v nabídce, takže pokud budete potřebovat, je připravený vám poradit a doporučit. Jako předkrm jsme zvolili carpaccio a tatarák, jako hlavní chod steaky ze dvou různých typů masa a k nim lanýžovou a portskou omáčku, domácí hranolky, grilované fazolky a červený coleslaw.

Vinný lístek je podobně bohatý jako výběr masa, k tomu můžete ochutnat i několik vín mimo kartu. Vybral jsem si oranžové víno, které zatím není v nabídce restaurací až tak běžné.

Měli jsme štěstí, že restaurace zrovna uvedla nové menu, a tak pro nás všechna jídla byla premiérou. Už samotné předkrmy nás nadchly. Tatarák byl skvěle ochucený, carpaccio zrovna tak. Bavil nás i styl servisu, který následuje moderní trendy.

Po chvilce přichází hlavní chod. Maso bylo připravené přesně dle objednávky, tedy medium rare. Obě omáčky byly chuťově vyladěné a na první ochutnání bylo poznat, že jsou připraveny z demi glace. U hranolek jsem se dokonce musel přeptat, jestli jsou opravdu vlastní výroby, jak byly dobré. Lepší jsme už dlouho neochutnali. Fazolky a salát celou večeři skvěle odlehčily. A dětské jídlo? Burger byl dochucený jen decentně, a tak nemusíte mít obavu ho svým potomkům objednat.

Nakonec jsme neodolali ani dezertu. Objednali jsme mangový sorbet a čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou. Obě sladké tečky bych přejmenoval na vykřičníky. Opravdu perfektní!

Hlavní zaměření na maso se tu nezapře, ale na své si přijdou také ti, kdo dávají přednost rybám nebo salátům.

Jste milovníci masa? Viky rozhodně doporučuje!


Kdo je Viktor Šolc?

Moje osoba je s gastronomií spojená od útlého dětství. Odmala jsem měl možnost dívat se pod ruce babičce, která provozovala hospodu v Českém ráji. Ovlivnilo mě to natolik, že jsem se ve svém vlastním studiu zaměřil na gastronomii. Školství a píle mi přály, a tak jsem měl příležitost učit se a sbírat zkušenosti v nejlepších provozech své doby a nechat se vést tehdejšími gastro velikány. Díky tomu jsem měl možnost si rozšířit obzory ve všech oblastech gastronomie – v jídle, víně i koktejlech.

V současné době podnikám v oblasti dovozu a distribuci nápojů pro gastronomické podniky, a tak se mé návštěvy různých konceptů, stylů a provozoven staly denní rutinou. I proto mám příležitosti ochutnávat, zkoušet a zkoumat všechny možné dobroty. Práce se přelévá i do koníčka a projevuje se i při cestování. Řekněme že každý můj výlet je nějak spojený i s gastronomií… Budu rád, pokud vás tip zaujme a výsledný zážitek potěší.

Váš #Vikydoporucuje 

Úvodní fotka: Dock House