fbpx

maomai TIP: Dinner in the Sky

  • Soňa R. Hanušová

Dinner in the Sky představuje celosvětově oblíbený gastronomický koncept, který si můžete vychutnat i u nás. Oběd či večeře v oblacích nad Prahou letos proběhne opět v obvyklých termínech na začátku září. Co se však každý rok mění, je šéfkuchař. Tentokrát se chuťové pohárky mohou těšit na pokrmy od Pavla Býčka z pražské restaurace The Eatery.

Plošina s 22 místy k sezení se loni přestěhovala z Vinohrad přímo do centra, na Dvořákovo nábřeží. Z padesátimetrové výšky, v níž večeře probíhá, tak budou mít hosté historické centrum Prahy jako na dlani. Jejich pozornost bude poutat ovšem také středová část plošiny, kde šéfkuchař Pavel Býček rozehraje svůj gastronomický koncert. Jednotlivé chody se totiž dodělávají přímo na místě. A že se bude na co dívat – Pavel Býček, který působil v Alcronu v době jeho michelinské slávy a poté otevřel v Holešovicích vlastní podnik ověnčený oceněním Bib Gourmand, patří mezi nejlepší kuchaře u nás.

Koncept The Eatery vsází na moderní českou kuchyni a sezónní suroviny. V nabídce se tak objevuje řada klasických českých jídel, ovšem v progresivní úpravě šéfkuchaře a jeho týmu. Aktuálně mezi dezerty najdete například pribináček nebo krtkův dort, které oba překvapí svou podobou i chutí. Z filozofie The Eatery vycházel Pavel Býček také při skladbě čtyřchodového menu pro Dinner in the Sky.

Jako předkrm se bude podávat tatarák z červené řepy s brynzou a oříškovým dresinkem. Následuje Býčkův signature dish: koprovka s pečenými brambůrky a uzeným pstruhem pro ty, kdo zvolí masovou variantu menu. Hlavním chodem bude kachní prso s foie gras, pečenou dýní a kaštany, respektive rizoto z tarhoni s pečenou dýní a kadeřávkem v případě vegetariánského menu. Hostinu pak uzavře dezert v podobě pribináčku s hruškami.

Kromě masové či vegetariánské verze menu máte na výběr také několik možností zážitku. Do oblak se můžete nechat vyzdvihnout už na oběd, který za 2490 Kč představuje nejlevnější variantu. Obědové menu však obsahuje o chod méně. Čtyřchodová Dinner in the Sky vás v základu vyjde na 3380 korun, následuje verze Premium se šampaňským a nejdražší Exclusive, tedy romantická večeře při západu slunce nad střechami historických památek Prahy. Ať už se rozhodnete pro kteroukoli variantu, čeká vás nezapomenutelný zážitek.