fbpx

5 tipů na dárky ke Dni otců pro mlsné tatínky

  • Advertorial

Den otců, který se slaví 19. června, je trochu upozaděný květnovým svátkem matek. Rozhodně je ale stejně důležitý. I vašeho tátu jistě potěší, že si na něj v tento den vzpomenete. A jaký dárek pro něj bude ten nejlepší? Přeci ten, který se dá sníst nebo vypít. Přinášíme pět tipů na originální dárky pro táty gurmány.

Víno z Domaine de Bonaguil

Francouzské vinice, ale čeští vinaři. Tak by se ve stručnosti dala představit vína z vinařství Domaine de Bonaguil, které vlastní manželé Barbora a Daniel Donathovi. Pro jejich organicky vyráběná a nedosiřovaná vína se však nemusíte vydat až na jihozápad Francie, stačí dojet do centra Prahy. Zde ve vinném baru Lot of Wine, který provozují taktéž Donathovi, seženete celou jejich produkci. Za zmínku stojí nedávno uvedené šumivé víno Bulles de Bonaguil (směs odrůd Chardonnay a Gamay v poměru 1:1) a červené Les Hauts de Bonaguil z odrůdy Gamay.

Pokud si netroufáte svému tátovi vybrat víno sami, kupte mu voucher na degustaci, jež v Lot of Wine pravidelně pořádají. Nejbližší, zaměřená na bílá vína, se uskuteční už 23. června. Kromě sedmi vzorků se může těšit také na francouzské delikatesy, pečlivě napárované k degustovaným vínům.

Seženete v pražském podniku Lot of Wine.

Neformální večeře

Míst, kde se dá v Praze skvěle najíst, je celá řada. Pokud ale hledáte spojení skvělého jídla a uvolněné atmosféry, zařadí se bistro KRO Kitchen na první místa. Jejich šťavnaté grilované kuře s dokonale křupavou kůrčičkou vtáhlo svou vůní dovnitř už nejednoho hosta. Překvapit ale dokážou také perfektními zeleninovými pokrmy. S tátou můžete vyrazit na večeři, nebo mu pořídit voucher na konzumaci, a to v hodnotě 500, 1000 a 2000 korun. Ten může uplatnit ve všech třech KRO, tedy bistru na náměstí Jiřího z Poděbrad, v sousední kavárně kombinované s pekařstvím nebo v bistru & koktejlovém baru v Karlíně.

Případně můžete tátovi sestavit gurmánský balíček z dobrot jako KRO cidre od Klimenta, signature grilovacího koření, kimchi, oříškového partymixu a dalších specialit, které najdete ve vitríně vinohradského KRO Coffee.

Seženete ve všech pobočkách KRO Kitchen.

Věneček, nebo rakvičku?

Na otázku Rudolfa Hrušínského z filmu Spalovač mrtvol existuje jediná správná odpověď: Věnečky Janeček. Je-li váš táta na sladké, box luxusních věnečků bude trefou do černého. Mladý cukrář Roman Janeček je ve svém boutique v pražské Pštrossově ulici vystavuje jako klenoty a nutno podotknout, že jde skutečně o sladké skvosty. Elegantní dárkové balení je k dostání ve dvou velikostech: 32 a 72 kusů (950 a 1950 korun). Nebojte se, že byste je nesnědli, po Janečkových minivěnečcích se jen zapráší. Obsah boxů můžete libovolně namixovat z následujících příchutí: máslový krém s koňakem, čokoládový s rumem a pistáciový.

Seženete v boutique Věnečky Janeček.

Je libo něco ostřejšího?

Na vlnách Karibiku pohoupou vašeho tátu prémiové rumy od Fenix Drinks. Ve své nabídce mají celou řadu značek, ale my doporučíme The Duppy Share XO. Směs barbadoských rumů o stáří 5-12 let totiž ocení úplný začátečník i rumový znalec. Rum dozrává v sudech po bourbonu a je lehce doslazovaný (2,5 g/l). Ve vůni je cítit bohaté aroma tamarindu, pečeného kokosu a květinových tónů. Plná chuť připomíná máslový fondán a karamelky, které doplňují tóny ovoce a vanilky.

Seženete na e-shopu alkohol.cz.

Delikatesa pro gurmány

Hledáte-li něco opravdu speciálního, skutečnou lahůdku, pak darujte kaviár. Ovšem pozor, ne ledajaký. Zvolte českou značku Pearla Caviar, jež prosazuje etický a udržitelný chov jeseterů a kaviár jim odebírá neinvazivní metodou. Odborníci z Pearla Caviar přímo dohlíží na chov ryb i sklizeň kaviáru a stanovují standardy etického zacházení s rybami. Jeseteři zde dostávají tu nejlepší péči. Ryby se před odběrem uspí a po odebrání kaviáru se vrací do plnohodnotného života bez sebemenšího poškození. S tímto vědomím bude kaviár na míchaných vajíčkách či toastu chutnat ještě lépe.

Seženete na e-shopu Pearla Caviar.