fbpx

maomai TIP: Azyl78

  • Soňa R. Hanušová

Již třetí sezonu vyroste v parku Stromovka, kousek od holešovického Výstaviště, šapitó Azyl78. Prvním letošním představením bude premiéra projektu Horáček Gen XYZ. Tvůrci, Cirk La Putyka s přáteli, slibují novocirkusový kabaret spojený s koncertem, který diváky přenese do světa textů Michala Horáčka. Následovat bude loňská novinka hudebně-taneční inscenace Kniha džunglí a Cesty.

Scénický koncert Horáček GEN XYZ propojí nový cirkus, akrobacii, tanec, divadlo a překvapivě zazpívané písně s texty Michala Horáčka v podání známých hudebníků. Mezi účinkujícími najdeme jména jako 7krát3, Jan Cina, Rozálie Havelková, Katarzia, Bára Poláková, Albert Romanutti, Ondřej Ruml, Naďa Válová či Vladimir 518. V průběhu show zazní naživo celkem sedmnáct písní v aranžmá Davida Hlaváče a Jana Balcara. Premiéra projektu je naplánovaná na 19. dubna, do 25. dubna bude následovat dalších šest repríz.

Od 2. do 21. května ovládne šapitó Azyl78 již potřetí ambiciózní inscenace Cirku La Putyka Cesty – tentokrát prý už opravdu naposledy. Poslední „azylovou“ inscenací je loni uvedená Kniha džunglí. Na hudebně-tanečním projektu se podíleli Dekkadancers, Divadlo bratří Formanů a Česká filharmonie. Letos se bude uvádět od 28. května do 13. června.