fbpx

Nebojte se Nebálu. Ten letošní bude snový

  • Soňa R. Hanušová

Intenzivní desetihodinový sen protkaný uměleckou performancí, hudbou, tancem, gastronomií, a především svobodným vyjádřením sebe sama. Takový bude druhý ročník Nebálu, brněnského „večírku roku“ vymykajícího se žánrovým škatulkám. Uskuteční se v sobotu 9. září 2023 v areálu Nové Zbrojovky.

Co by se stalo, kdyby Ludvík XIV. pořádal večírek v dnešní době? Nejspíš by vznikl trochu bál, trochu párty, trochu cirkus a trochu art. S touto počáteční premisou se brněnští Lidi z Baru loni pustili do organizace večírku, jaký tahle republika ještě nezažila. Nebál, jak akci příhodně nazvali, se odehrál v prostorném areálu Nové Zbrojovky, kde se mísil hvězdný prach s tím továrním. Glam a dekadence prýštily ze všech spár; přišel čas popustit své vnitřní zvíře a obléct legíny a košili s gepardím vzorem, velkou večerní či steampunkový kostým. Ale nevyčníval ani ten, kdo chtěl splynout s davem. Nebál se stal zkrátka místem, kde jste se cítili dobře, ať už jste přišli v „civilu“ nebo dali průchod té nejdivočejší fantazii.

Po roce se Nebál vrací na místo činu a po vydařeném prvním ročníku vzbuzuje ještě větší očekávání. Ostatně, letošní Nebál má být snový… Organizátoři opět slibují netradiční únik z reality, ve kterém účastníci zažijí jízdu na kolotoči s létajícími labutěmi, návrat do dětství na skákacích hradech, koncert zpěvačky Katarzia, vystoupení drag queen a spoustu dalšího. Velkorysý prostor Nové Zbrojovky umožní snový svět rozdělit na dvě části – euforickou a intimnější až temnější.

Hosté Nebálu se stejně jako loni mohou těšit na špičkovou gastronomii nejen od Lidí z Baru, ale také v režii spřátelených podniků. Občerstvení nabídne hned 19 barových a 6 food pointů, mimo jiné třeba Kohout na víně, Kobliha Brno, Nett’s BBQ i Fatfuck Smash Burgers.

Potkáme se tam?