fbpx

Drinky na babí léto

Ještě než léto předá otěže podzimu, čeká nás pár posledních opravdu teplých dní. Využijte příležitosti a namíchejte si některý z jednoduchých koktejlů, které vás dokonale zchladí a prodlouží vzpomínky na letní dovolenou. Skvěle také doplní pokrmy ze závěrečné grilovačky, jíž se rozloučíte s letošní sezonou.

Havajská Mimosa

10 cl prosecca Mionetto
5 cl kokosového sirupu
10 cl ananasové šťávy

Piña Colada je synonymem pro léto, ale ne vždy její těžká smetanová chuť ladí s občerstvením na večírku. Díky této odlehčené verzi s proseccem si vychutnáte všechny tóny oblíbeného koktejlu a nemusíte si odpírat ani další dobroty. Do skleničky s ledem nadávkujte kokosový sirup, ananasovou šťávu a dolijte proseccem Mionetto. Hotový drink můžete ozdobit plátkem ananasu.

Honey & Mango Delight

4 cl Jim Beam Honey
2 cl mangového pyré
soda na dolití

Mango je spolu s mučenkou aktuálně nejvíce trendy ovocem. Nechte jej vyniknout v jednoduchém highballu, jehož základem je likér na bázi whisky Jim Beam Honey. Do sklenice plné ledu nadávkujte likér, mangové pyré a dolijte sodou. Zlehka promíchejte a podávejte.

Maracuja Coffee Spritz

espresso z kávy L’OR
2 cl likéru Chinola Passion Fruit
10 cl prosecca
5 cl sody

Spojení maracujového likéru a prosecca je jednoznačným hitem. Káva dodá drinku „final touch“, kterým získá nový chuťový rozměr. Sklenici na víno naplňte ledem po okraj, přidejte prosecco, chinolu, sodu a jemně zamíchejte. Poté do sklenice nalijte pomalu přes led espresso L’OR. Dozdobte mátou.

Legendární malina

4 cl Legendario Elixir de Cuba
2 cl malinového pyré
15 cl sody

Pokud se vám letos na zahradě urodily maliny, proměňte je na pyré. Pak už jen nadávkujte do sklenice s rumem, dolijte sodou a dobře promíchejte. Ozdobte plátkem limety, snítkou čerstvé máty a několika malinami. Další osvěžující drink je na světě.

Maracuja Magnífico

3 cl Cachaça Magnífica Tradicional
6 cl maracujového džusu
1,5 cl cukrového sirupu
2 lístky bazalky
1 cl čerstvé zázvorové šťávy
1/2 čerstvé maracuji (druhou polovinu necháme na ozdobu)

Caipiriñha není jediným drinkem s cachaçou. Tento krásně aromatický koktejl budiž důkazem. Do mixéru dejte semínka a dužinu z poloviny maracuji a nadávkujte ostatní suroviny. Přidejte led a mixujte zhruba 15 vteřin. Poté přelijte do připravené sklenky, ozdobte maracujou a lístky bazalky.

Úvodní fotografie: Unsplash

Líbil se vám článek? Podpořte nás.