fbpx

Slovenské designové šperky

  • Pavla Kalousová

Slovenský trh s autorskými šperky si svojí kvalitou a originalitou nijak nezadá s tím českým. Pod rukama tamních designérů vznikají zajímavé skvosty s osobitým vzhledem. Několik značek je pak zcela nepřehlédnutelných. Snoubí se v nich kvalita zpracovaní se sofistikovaným vzhledem, který dokáže udělat pomyslnou tečkou za vaším outfitem.

Bazu

Za značkou Bazu stojí designérka Zuzana Barčáková. Její šperky si nás získaly svou barevností, precizním zpracováním a různorodostí. Tvoří jak drobné skvosty, tak velké extravagantní sady. Vše je ručně šité a propracované do nejmenších detailů. Jsme přesvědčeni, že její výrobky vydrží krásné po dlouhé roky a v rodinách se mohou předávat z generace na generaci.

MōYE

Polymerové šperky MōYE jsou minimalistické, geometrické a výrazné. A díky použitému materiálu lehké jako peříčko. Lze je tak pohodlně nosit po celý den. Šperky charakterizuje pestrá paleta barev, ale naleznete zde i monochromatické kousky.

Sina

Inspirace přírodou, kombinace dřeva a akrylového skla. Přesně tak bychom charakterizovali značku Sina. Šperky vznikají v malé rodinném ateliéru, stojí za nimi duo grafických designérů. Jejich kolekce je rozmanitá a obsahuje paletu univerzálních barev, které jsou vhodné ke každodennímu nošení. Detailní zpracovaní každého skvostu potěší všechny milovnice módy.

Monika Tomulcova

Inspirace tvary hub a květin je v kolekci Moniky Tomulcové patrná. K výrobě šperků využívá stříbro, recyklované mosazné plechy a dráty. Následně je pozlacuje, aby zabránila jejich oxidaci, ke které jsou náchylné. Její šperky mají osobitý design a skvěle doplní každý minimalistický outfit.

Foto: Pavla Kalousová